Траурно шествие изпрати двама младежи, загинали при катастрофа край Петрич (Снимки)

Траурно шествие от автомобили изпрати 25-годишните .Траурната кола с ковчега на Георги Стоянов, бе отрупана с цветя, а зад нея колите, в които пътуваха близките му, приятелите му и много петричани образува колона, която 15 минути се движеше пред сградата на кметството в Петрич, съобщава Struma.com.

Шествие направи последна обиколка с ковчега на Георги, през улиците където се намира училището му, през кметството и през центъра до гробищният парк на Петрич.

Хората по улиците спираха и свеждаха глави пред паметта на двете момчета. Разплакани. Петрич онемя, след поредицата смърт по пътищата в района, такава черна година, петричани не помнят.

Припомняме, че при сблъсък между Камаз и „Фолксваген пасат„ в който се возели три момчета, загинаха Илиян Пенев и Георги Стоянов, а шофьорът Мирослав по чудо остана жив и в момента е в шок от загубата на приятелите си.

Петричини днес разговаряха с архиерейският наместник на Петрич, Ангел Кочев с настояването да се инициира съвместен молебен с неврокопския владика Серефим срещу прокобата, налегнала Петрич от кървавите катастрофи.

Само за няколко месеца при катастрофи загинаха 15 петричани. Все млади хора. Чака са думата на Негово светейшество дали ще приеме горещата молба на жителите на Петрич.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони