Утре откриват новите 24 км от магистрала „Струма“ между Кресна и Сандански (СНИМКИ)

Дигитална рецепта за успех Чудната история на Чудомир Моневски - от раздавач на туристически брошури до бизнес лидер за 2018 г.

Президентът Радев: Откриването на посолство на Йордания у нас ще укрепи връзките между двете държави

Президентът Радев: Йордания е перспективен партньор за разширяване на българския износ към региона на Близкия Изток

Шофьор блъсна столичен полицай и избяга, униформеният е в болница Извършителят се издирва, автомобилът му е открит изоставен в района на „Студентски град“

АПИ към шофьорите: На път само с автомобили, подготвени за зимни условия

Откриха сериозни нарушения в две столични психолаборатории

Цветан Цветанов: Няма община, която да не е получила целеви средства

Над 160 снегорина чистят пътищата в София

Цветанов: Ако президентът иска да говорим за избори и Изборен кодекс, нека първо каже как е финансирана кампанията му

Румен Овчаров: Целта на подновяването на енергийната стратегия на България е да бъдат гарантирани приходи за определени фирми

Алекс Петканова закъса с педикюра

Китайски хакери проникнали в системите на подизпълнители на американските ВМС Откраднали данни за поддръжка на кораби и планове за ракети

Иван Христов и Андрей Арнаудов пред „Труд”: Чужди продуценти идват да черпят от нашия опит

Радосвет Радев: Страната ни е инвестиционна дестинация за нискодоходната икономика в света

В Гурково организират юбилейно биорали за магарета

Юбилейно 30-то издание на състезанието за магарета, наречено биорали ще се проведе в събота в подбалканския град Гурково. С необичайната надпревара се отбелязва и празникът на града.

На стадиона в Гурково се събират расовите магарета от всички села на общината, които заедно със своите стопани се борят в различни забавни дисциплини като: бързо разпрягане и впрягане на каручки, теглене на талиги, скоростно надбягване наедна обиколка, гола кушия, магарофутбол и дори конкурс за „Мис Магарица и Мистър Марко“. Най-добре нашарената каручка също получава поощрение.

Наградите варират от парични до напълно практични като три чувала зърно, пет бали люцерна и кубик дърва за огрев.

Изискванията за участниците е каручките им да са с четири колела и да са украсени и тунинговани, магаретата да са изкъпани, сресани, парфюмирани и украсени. Не се допуска биене с пръчка и камшик на животните. Затова пък организаторите са уточнили в афишите, че не толерират никаква магарешка дискриминация. Така на стадиона в Гурково ще бъдат допускани, както големи, така и по-малки дългоухи участници, полът също няма значение, както и сексуалната ориентация, уточняват организаторите.

Идеята за необичайната надпревара се ражда през 1971 година в една квартира в София, където трима студенти от Гурково – Стоян Богданов, Иван Рунтев и Илия Тодоров, които решили да стигнат с каруци в Париж. Вместо тона обаче организират в Гурково първото в света биорали.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.