Отец обижда и бие сестра в манастира "Св. Атанасий" край Чирпан

Отец се държа грубо със сестра в манастира „Св. Атанасий“, съобщи Кремена Карауланова в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия. За да покаже как в най-стария манастир в Европа, Божий служител се държи с възрастна дама, Кремена е публикувала видеоклип.

„Често посещавам този манастир, но това, на което станах свидетел, меко казано ме потресе. При влизането ми през портите на манастира, чух силен рев и крясъци. След няколко минути извадих телефона си и започнах да снимам. Във видеото се чува как отецът на манастира обижда и крещи на една от сестрите, а по-късно се чува и как започва да я удря, а сестрата започва да се моли. Отецът продължава с думите: "За теб вече няма отец, има само Бог Мамон!" За пояснение - Бог Мамон е част от Новия завет и е символ на алчността към материалното богатство. Не мога да кажа каква е била причината за този скандал, но смятам, че подобно отношение е крайно недопустимо за манастир!“, коментира Кремена.

„Съжалявам, че не успях да заснема цялата случка. Към края на клипа се чува как отецът започва да удря жената, където всъщност аз не издържах и вдигнах шум, като се изкашлях, просто защото не бях сигурна, че искам да ставам свидетел на това насилие. Според разговора "за пенсия" и гласът на жената, може да се съди, че това е възрастна жена“, добавя възмутената дама.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони