Подгониха автоджигитите в Русе

Камери ще засичат и ще възпират автогонките по улиците в Русе. "Видеонаблюдението е най-ефикасната превенция", съобщи кметът на крайдунавския град Пламен Стоилов /ГЕРБ/. Записите ще се предоставят на полицията, която ще издирва и наказва любителите на високите скорости.

На 15 кръстовища вече има видеонаблюдение като първи етап от открития координационен център за управление и контрол на трафика. Той е част от проекта за интегриран градски транспорт, финансиран с над 29 млн.лв. по ОП "Регионално развитие" и от местния бюджет. Изградената система свързва светофарните уредби, камери, GPS-мрежа и електронното таксуване на пътниците. Маршрутът и разписанието на градския транспорт ще се показва на 100 електронни табла по автоспирки.

От 1 ноември т.г. ще се въведе електронен билет за едночасово пътуване в обществения транспорт. Безконтактната е-карта ще струва също левче, както хартиения билет за еднопосочно пътуване. Той остава и ще се издава от водача на автобуса или тролея. Е-картата ще се регистрира от монтирано устройство в салона. Тя ще се зарежда за многократна употреба от специални устройства на 10 възлови спирки в града и в 75 обществени и търговски обекти.

Електронната услуга ще замени кондукторите с контрольори, които ще глобяват с 10 лв. нередовните пътници. Ако те ползват хартиен билет, ще трябва да го регистрират на монтиран скенер за баркод.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони