Кметството в Търново и фондация "Фамилия Фишер" ще подпомагат деца в нужда

Общинската управа на Велико Търново и международната фондация за деца в нужда "Фамилия Фишер" ще помагат на малчуганите, които са ползватели на социалните услуги. Кметът на старата столица Даниел Панов и председателят на хуманитарната организация Вера Фишер подписаха споразумение за сътрудничество. Контрактът е с безсрочно действие и предвижда съвместна дейност в различни сфери.

"На територията на общината има над 30 социални услуги. Над 50% от тях са за деца. За нас е много важно, че получаваме подкрепа от фондация "Фамилия Фишер". Сътрудничеството ще позволи да обогатим духовния и културния живот на децата в нужда", обяви кметът на община Велико Търново Даниел Панов.

Фондацията вече е оказвала подкрепа на местно с ниво и в Дома за деца "Пеню и Мария Велкови" в болярския град е обособена спортна зона на открито с фитнес уреди. Подпомагани са спортните изяви на децата в нужда и са организирани пътувания.

Занапред кметството и фондацията ще помагат за образованието на малчуганите. Ще бъде насърчено професионалното им ориентиране, а също и придобиването на квалификация. "Друг акцент е оптималното планиране на свободното време на децата в нужда - екскурзии, спортни и културни прояви, развиване на хобита. Ще се работи за по-добро здравеопазване и подобряване на материалната база.

Подписването на споразумението бе уважено от почетния консул на Република България в Цюрих Феликс Фишер, почетния консул на Република България в Княжество Лихтенщайн Хелмут Шверцлер и съпругата му Сузане Шверцлер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони