Спасена крава донесе награди на пожарникари в Шумен

Крава, спасена от удавяне в дълбок канал, донесе награди за четирима служители на Регионалната дирекция пожарна безопасност и защита на населението в Шумен. Писмената похвала от шефа комисар Иван Иванов идва след трудна акция с успешен финал, благодарение на находчивостта на участвалите. Общо 13 служители са с грамоти за добре свършена работа в навечерието на професионалния празник 14 септември.

Бедстващата крава била забелязана от случаен минувач в района на напоителния канал под шуменското езеро. Имало опасност 500-килограмовото животно да се удави в стръмния улей, дълбок поне 4 метра. С риск за себе си вътре влезли спасители и успели да превържат ошашавеното млекодайно с ремъци. После чрез лебедка успяли да измъкнат удавницата жива.

Други петима служители са наградени за не по-малко рисковата операция по намиране и вадене на удавник от язовира до с.Имренчево.

От началото на годината огнеборците са се отзовали на 1128 произшествия, което е с 56% повече от миналата година. Бумът е заради метеорологичните условия и заради небрежността на хората.

Шуменската дирекция е одобрена за изграждане на един от шестте обучителни центъра в цялата страна. В тях ще се повишава готовността на населението за адекватни реакции по време на наводнения и кризи по ОП"Околна среда".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони