Павлова: МРРБ ще работи с всеки кмет, независимо от партията, от която ще бъде подкрепен

Вярвам, че всяка община е достойна да получи своята награда. Независимо, че в момента сме в условия на започваща предизборна кампания, МРРБ и аз като министър ще работят с всеки кмет, независимо от партията, от която ще бъде подкрепен. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по време на конференция на тема „Българските общини 2020”, предаде Фокус.

„МРББ винаги е било министерството на кметовете, така че ще продължим да го правим заедно, както досега”, добави министър Павлова. Тя подчерта, че през изминалите 7 години от програмния период, инвестициите от 3.5 млрд.лв., които са използвани за подобряване на инфраструктурата, са показали ефекта, смисъла и възможностите, които дават европейските фондове. „Вече не сте просто бенефициенти, ще работим като партньори”, обърна се министър Павлова към присъстващите кметове.

Тя обърна внимание и върху програмите за трансгранично сътрудничество като припомни, че в последните дни е одобрена последната такава. Министър Павлова подчерта, че по програмите за сътрудничество България – Сърбия, България – Македония, България – Турция и тези с Гърция, инвестициите са в размер на 1 млрд лева. „Повече от проектите, които ще финансираме, трябва да се реализират в рамките на България и ефектът да е видим с по-голям обхват на територията на страната”, коментира министър Павлова. Тя уточни, че трябва да се обърне внимание на реформата във водния сектор, както и това да продължат усилията по програмата за енергийна ефективност. „Бъдете градски мечтатели, за да можете заедно с нашата подкрепа да преобразите още градовете си и те да бъдат още по-прекрасни места за живеене”, призова регионалният министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини