Водещият адвокат на Тръмп по „руското разследване“ подаде оставка

Подпалиха колата на полицейски шеф във Враца Съседният паркиран автомобил също бил на ченге

„Зебри“ убийци дебнат на пътя (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 март 2018

Няма престъпление от шефката на САС Административният ръководител Даниела Дончева не е упражнявала натиск при решаване на дело

Ратко Младич обжалва присъдата си за военни престъпления

Без авансови плащания за болниците Предложението беше внесено от депутати от БСП

100 хил. шофьори може да останат без работа

Язовир Кърджали е на косъм от преливане

Инж. Дончо Атанасов, АПИ: Зимното поддържане е на добро ниво, проблем е огромният трафик на тежкотоварни автомобили

Президентът Радев: Близкоизточният конфликт може да бъде разрешен само чрез мирни двустранни преговори

Йоханес Хан: Силно осъждам употребата на сълзотворен газ в парламента на Косово

Мъж опита да се самоубие в холандския парламент, скачайки от балкона в пленарната зала

Заплатите у нас са 4 пъти по-малки от европейските

АПИ: Над 1000 машини почистват пътните настилки

Откриха Медицинския колеж в Търново

Откриха Медицинския колеж във Велико Търново, в който занапред ще се обучават 40 студенти. Учебното заведение е филиал на Варненския медицински университет. Базата се помещава в сградата на Хуманитарната гимназия. 19 жени и 1 мъж са приети за специалност „Медицинска сестра” и 20 жени за „Акушерка”.

На церемонията по откриването пристигна ректорът на Варненския медицински университет проф.д-р Красимир Иванов с цялото ръководство на ВУЗ-а. Към процесията се присъедини и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Тържеството започна с шествие на новоприетите студенти, които бяха в униформи . То тръгна от площада пред крепостта Царевец към учебната база под звуците на духова музика.

„Да откриеш университет е като да откриеш храм. Ще дадем най-доброто от себе си, за да подготвим добри кадри”, каза в приветственото си слово проф.д-р Красимир Иванов.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов пък сподели, че колежът е разкрит въпреки множеството трудности . Градоначалникът обяви, че учебните зали са оборудвани с макети на човешки тела, които ще служат за обучението на студентите. Предоставени са от БЧК и от турския Червен полумесец.

Филиалът на Варненския медицински университет във Велико Търново бе разкрит тази година с решение на Народното събрание по предложение на кмета на болярския град Даниел Панов.

За период от четири години ще се обучават студенти по специалностите от регулираните професии „Медицинска сестра” и „Акушерка” в образователно-квалификационна степен „бакалавър”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.