Извадиха от гроба тялото на актьора Владимир Арнаудов 7 месеца след смъртта му

Седем месеца след смъртта си благоевградският актьор Владимир Арнаудов бе изваден от гроба. Есхумацията се извърши вчера на новите гробища под ръководството на разследващия полицай Мариела Михайлова, която води досъдебното производство за пътния инцидент, в резултат на който почина актьорът, пише "Марица".

Той беше блъснат от лек автомобил "Пежо" на 2 февруари около 21 часа вечерта на бул. "Св. Св. Кирил и Методий" в района на Трето основно училище в Благоевград. В резултат 74-годишният Владимир Арнаудов получил мозъчен оток, фрактура на гръдната кост и съмнение за разкъсан черен дроб и се наложи да бъде транспортиран за лечение в "Пирогов" с реална опасност за живота, където впоследствие починал.

След като се споминал роднините му го погребали, без да правят аутопсия. Вдовицата, която е бивша медицинска сестра, забравила да уведоми за кончината му полицията. Впоследствие това се отразило на обективността и пълнотата на разследването, тъй като без аутопсия и заключение на съдебен медик няма как да се установи черно на бяло има ли причинно-следствена връзка между катастрофата и смъртта на покойния актьор.

Заради това с разпореждане на наблюдаващия прокурор Георги Качорев вчера се пристъпи към есхумирането на трупа, информира "Блиц". Районът на гробищата бе охраняван от полицаи, на място беше директорът на Обредния дом, а с разкопаването на гроба се заеха няколко роми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони