Плевнелиев с критика към Гърция и Хърватия: Изолацията трябва да остане в XX век

Тогава, когато затваряме границите си за хора, търсещи убежище от най-тежката война от последните години, когато си прехвърляме топката, неспазвайки утвърдените правила и в редица държави членки бежанците дори не се регистрират, за да може всеки да отиграе ситуацията, така както му е изгодно, трябва да си даваме сметка, че е необходимо ЕС да вземе мерки.

Това подчерта

По думите му ЕС минава не само през криза на идентичността, но и през криза на ценностите. Критиката му е насочена най-вече към Гърция и Хърватия, които вече не регистрират мигрантите и само ги препредават към съседите си.

Плевнелиев припомни действията на страната ни по бежанския въпрос през последните две години и подчерта, че България изпълнява европейските си ангажименти и е за пример на другите страни членки.

Президентът Плевнелиев предупреди, че ако държавите от ЕС се окажат неспособни да преодоляват кризите като единна общност са застрашени от изолация и нестабилност.

„Изолацията трябва да остане в XX век, който ще остане в историята като века на стените, на напрежение и конфликти между отделни държави и техните егоистични интереси“, подчерта държавният глава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят