Потвърдиха условна присъда на бивш полицейски шеф в Русе за уреден фиш

Бивш полицейски шеф в Русе бeше осъден на 3 месеца затвор условно с 3-годишен изпитателен срок за покровителство с фалшив фиш на шофьорка. Окръжният съд потвърди Магистратите му забраниха и да заема държавна и обществена длъжност за 3 г. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Случаят е от 20 май 2013 г., когато полицай в екипа на общинския "паяк" засича неправилно паркиран автомобил "Опел Астра". Шофьорката му била наблизо и вместо да плати 20 лв., за да не й приберат колата, потеглила рязко и минала на червен светофар.

За нарушенията трябвало да й съставят два акта за неизпълнение на полицейско разпореждане и преминаване на забранен сигнал по ул. "Неофит Бозвели". Жената обаче наела адвокат, който уговорил полицейския началник да й напишат само фиш за неправилно паркиране. Иван Гецов наредил на униформения служител да го направи, но шефът на охранителна полиция Явор Иванов написал докладна записка до директора на ОДМВР и случаят стигнал до съда.

40 лв. е глобата за неправилно паркиран автомобил в зоната за кратковременен престой в Русе. Ако шофьорът е наблизо и плати веднага, сакнцията е наполовина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право