Кандидатът за кмет на Велико Търново от ГЕРБ Даниел Панов се срещна със Съвета на жените в бизнеса

Кандидатът за кмет на община Велико Търново от ГЕРБ Даниел Панов и Съветът на жените в бизнеса проведоха ползотворна среща за бъдещето на старопрестолния град. Домакин на дискусията по актуални теми в областта на трудовата заетост, образованието, инвестициите и развитието на общината бе фабриката за сладкарски изделия "Престиж 96". Форумът бе уважен от представители на 20 утвърдени на национално и международно ниво компании - Siemens, "ЧЕЗ България", "Уникредит Булбанк", "Уника" "Бизнес Интелект", "Гранд хотел София" и др.

Управителят на местната компания Дарина Стоянова подчерта, че в ролята си на кмет на община Велико Търново Даниел Панов винаги е помагал на бизнеса. "Бях впечатлена, когато той сам ме потърси и пожела да проведем среща, за да обсъдим с какво Общината може да съдейства. С течение на времето работихме по много проекти. Деловият подход на Даниел Панов е отличителна и приятна изненада за всеки представител на бизнеса", подчерта Стоянова.

"За нас срещите като тази имат голямо значение, тъй като въпросите за развитие на градовете и общините са много важни. Имаме много идеи, имаме нужда да споделим и нашия опит. Виждаме, че Велико Търново става все по-привлекателен град", каза Боряна Манолова, председател на Съвета на жените в България и главен изпълнителен директор на Siemens у нас.

Пред дамите Даниел Панов направи презентация на изпълнените поректи пред мандата му. Гостите на дискусията останаха впечатлени от постигнатото и направените инвестиции от 137 милиона лева през мандата. Те оцениха старата българска столица като част от водещите градове в България. Само за последната година туристическият ръст е 17%, подчерта Панов.

Даниел Панов говори за бъдещите проекти по интегрирания план за градско развитие и приопитетите за превръщането на терена на Старото военно училище в съвременен и зелен градски център, инвестиции в спортна и транспортна инфраструктура, изграждането на конгресен и изложбен център, реконструкцията на 36 улици в старата част на града.

Една от основните теми бе за професионалното образование и връзката му с бизнеса. Даниел Панов разказа, че в партньорство с евродепутата от ЕНП Ева Паунова, община Велико Търново е изготвила подробен анализ на трудовия пазар в областта. От изследването става ясно, че във Велико Търново и региона леката промишленост и сферата на високите технологии се нуждаят от кадри.

Кандидатът за кмет на Търново уточни, че анализът ще бъде представен на всички директори на училищата в общината, на Регионалния инспекторат по образованието и на Министерството на образованието и науката, с цел още през следващата учебна година паралелките в учебните заведения да бъдат оптимизирани, за да не се дублират и да може средното образование да бъде в полза на бизнеса.

Даниел Панов пое и важно обещание - ако отново бъде избран, да инициира голяма кръгла маса по темата, на която да бъдат поканени представители на бизнеса, МОН и училищата. „Помислете как децата на България и младите хора, които излизат от университетите, да се реализират тук, в страната”, обърна се към представителите на бизнеса кандидатът за кмет от ГЕРБ.

*Местни избори 2015. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони