Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Кандидатът за кмет на Велико Търново от ГЕРБ Даниел Панов се срещна със Съвета на жените в бизнеса

Кандидатът за кмет на община Велико Търново от ГЕРБ Даниел Панов и Съветът на жените в бизнеса проведоха ползотворна среща за бъдещето на старопрестолния град. Домакин на дискусията по актуални теми в областта на трудовата заетост, образованието, инвестициите и развитието на общината бе фабриката за сладкарски изделия “Престиж 96”. Форумът бе уважен от представители на 20 утвърдени на национално и международно ниво компании – Siemens, “ЧЕЗ България”, “Уникредит Булбанк”, “Уника” “Бизнес Интелект”, “Гранд хотел София” и др.

Управителят на местната компания Дарина Стоянова подчерта, че в ролята си на кмет на община Велико Търново Даниел Панов винаги е помагал на бизнеса. “Бях впечатлена, когато той сам ме потърси и пожела да проведем среща, за да обсъдим с какво Общината може да съдейства. С течение на времето работихме по много проекти. Деловият подход на Даниел Панов е отличителна и приятна изненада за всеки представител на бизнеса”, подчерта Стоянова.

“За нас срещите като тази имат голямо значение, тъй като въпросите за развитие на градовете и общините са много важни. Имаме много идеи, имаме нужда да споделим и нашия опит. Виждаме, че Велико Търново става все по-привлекателен град”, каза Боряна Манолова, председател на Съвета на жените в България и главен изпълнителен директор на Siemens у нас.

Пред дамите Даниел Панов направи презентация на изпълнените поректи пред мандата му. Гостите на дискусията останаха впечатлени от постигнатото и направените инвестиции от 137 милиона лева през мандата. Те оцениха старата българска столица като част от водещите градове в България. Само за последната година туристическият ръст е 17%, подчерта Панов.

Даниел Панов говори за бъдещите проекти по интегрирания план за градско развитие и приопитетите за превръщането на терена на Старото военно училище в съвременен и зелен градски център, инвестиции в спортна и транспортна инфраструктура, изграждането на конгресен и изложбен център, реконструкцията на 36 улици в старата част на града.

Една от основните теми бе за професионалното образование и връзката му с бизнеса. Даниел Панов разказа, че в партньорство с евродепутата от ЕНП Ева Паунова, община Велико Търново е изготвила подробен анализ на трудовия пазар в областта. От изследването става ясно, че във Велико Търново и региона леката промишленост и сферата на високите технологии се нуждаят от кадри.

Кандидатът за кмет на Търново уточни, че анализът ще бъде представен на всички директори на училищата в общината, на Регионалния инспекторат по образованието и на Министерството на образованието и науката, с цел още през следващата учебна година паралелките в учебните заведения да бъдат оптимизирани, за да не се дублират и да може средното образование да бъде в полза на бизнеса.

Даниел Панов пое и важно обещание – ако отново бъде избран, да инициира голяма кръгла маса по темата, на която да бъдат поканени представители на бизнеса, МОН и училищата. „Помислете как децата на България и младите хора, които излизат от университетите, да се реализират тук, в страната”, обърна се към представителите на бизнеса кандидатът за кмет от ГЕРБ.

*Местни избори 2015. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете