Пуснаха шефа на „ТАД Груп“ от ареста срещу 100 000 лв.

Каракачанов: В управляващата коалиция има напрежение, но не е голямо Вицепремиерът недоволен заради забавянето на важни точки от управленската програма

26 са вече жертвите на коронавируса в Иран

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 27 февруари 2020 г.

Гешев: Призивите за конституционни промени с цел отслабване на прокуратурата са в интерес на престъпниците

Кейт Мидълтън замени високите токчета с маратонки

Лекари от бургаска болница оперираха германка Жената страда от синдром на Лериш

Изкупиха термометрите в Търново заради коронавируса Търновци масово отменят пътувания зад граница

Папа Франциск отмени литургия заради „лека болест“

Дейвид Бекъм: Виктория ми даде номера си след няколко питиета

Три случая на коронавирус в Гърция

Мерят температурата на събития в София с термокамери

Иззеха нерегистрирана колекция от 970 монети

Шумен получава 3 млн. лв. за стадион от правителството

Емил Димитров: 40% от ВиК дружествата у нас работят без разрешително

Die Sueddeutsche Zeitung: Бойците от „Ислямска държава“ искат уважение, а не пари

Идеята, че екстремизмът е тясно свързан с бедността, е категорично отхвърлен от участниците в Международната младежка среща на върха в Ню Йорк, които се опитват да проследят причините за радикализирането на младите хора, коментира германското издание Die Sueddeutsche Zeitung.

„Хората се присъединяват към екстремистки групи не защото са бедни, а защото са ядосани“, твърди Шамил Идрис, активист от неправителствена организация.

Разбира се, терористичните групировки имат успех при вербуването на бедни и неграмотни. Но този тип хора са само една малка част от бойците, които формират ядрото на радикалните организации.

Резултатите от съвсем наскоро направен анализ на германците, които са се присъединили към „Ислямска държава“ показват, че голяма част от тях са поразително добре образовани. Затова е много по-вероятно те да са попълнили редиците на групировката заради нуждата от това да бъдат уважавани, а не от това да бъдат по-добре материално осигурени.

Ето защо участниците в конференцията призоват: ако не искаме радикалните организации да имат успех с рекрутирането на бойци от западните държави, то гражданските общества в тях трябва да положат усилия да приемат и интегрират различните.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.