Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Загреб: Гърция, Македония и Сърбия ще се разпаднат

Хърватският министър на външните работи Весна Пусич призова за премахване на причините за бежанската криза.

“В противен случай какво трябва да направим, да оставим хората в Гърция. Тогава Гърция ще се разпадне. В Европа никой няма интерес бежанците да останат в Македония или Сърбия, защото под този бежански натиск тези държави ще се разпаднат, а това не е в ничий интерес”, каза още Весна Пусич, цитиран от БГНЕС.

“Нито една граница, никакъв Шенген, никакви международни споразумения не могат да предотвратят подобен наплив от хора. През тази зима трябва да се захванем с истинските причини, да сложим край на гражданската война в Сирия. Американците, руснаците и европейците трябва да седнат на една маса”, каза още ръководителят на хърватската дипломация.

Според нея “ЕС не е бил достатъчно подготвен и преди всичко за бързината по който се е развила ситуацията. “Трябваше да послушаме Турция, че тази държава не може сама да овладее ситуацията”, подчерта Пусич.

Тя смята, че оградата, която бе построена от страна на Унгария по границата със Сърбия е “много лоша идея, на първо място за самата Унгария”. “Стената няма да реши по никакъв начин проблема с бежанците, а единственият ефект от нея ще бъде изолацията на Унгария”, смята дипломатът.

“ЕС не трябва да има подобен подход към проблема. Правилният път е да се започнат преговори с Турция, Йордания и Ливан, които приеха 4-5 милиона бежанци. Да им се даде финансова помощ, защото бежанците идват от тези държави”, каза още хърватският външен министър и поясни, че властите в Загреб нямат намерение да затварят границата със Сърбия. Пусич припомни, че бежанците нямат желание да остават нито в Хърватия, нито в Унгария.

“Кризата в Сирия може да бъде решена само с политически средства, с участието на всички международни играчи и държавите от региона”, каза Пусич по време на заседанието на Съвета за сигурност за положението в Близкия Изток и северна Африка.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете