Бербатов: Феновете те карат да се жертваш

Димитър Бербатов изживя може би най-горещата подкрепа в кариерата си. Повече от 26 000 фенове на ПАОК бяха готови да изстрелят стадион „Тумба“ като совалка на космодрум при 1:1 срещу „Борусия“ (Дортмунд). „Такива запалянковци те карат да се докажеш, да се жертваш - възкликна Бербатов пред БНТ. - От известно време не бях почвал титуляр, беше тежък мач. Справихме се, „Борусия“ ни изравни със случаен гол. Момчетата в ПАОК са много млади и талантливи, имат бъдеще. В неделя играем дерби с „Олимпиакос“ и ми казаха, че ще е по-адско и от този двубой. Пожелавам успех на националите. Горе главата, нещата ще се оправят!“

Бербатов игра до 88-ата минута. Имаше шанс за гол от волле през първото полувреме, но не улучи добре топката. Оценките за изявите му в Гърция са положителни. „Борусия“ запази осем титуляри за дербито с „Байерн“ в неделя. Треньорът Томас Тухел стартира в Дортмунд с 14 мача без поражение. 42-годишният наставник размаха пръст на публиката, която се би на трибуните. „Така не ни помогнахте“, каза Тухел. Има арестувани германци.

Валери Божинов влезе в 22-рата минута за „Партизан“ при 3:1 като гост на „Аугсбург“. Но бе сменен 64-тата тактически заради червен картон на негов съотборник. Иван Бандаловски не бе в групата на „Партизан“.

Благой Георгиев остана резерва за „Рубин“ при домакинското 0:0 с „Бордо“. Също на пейката бе Венцислав Христов, а „Скендербек“ падна с 0:2 от „Локомотив“ в Москва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят