Моуриньо: Няма по-добър от мен

Жозе Моуриньо засега спаси кожата си като треньор на “Челси” след домакинската загуба с 1:3 от “Саутхемптън” и най-слабия старт на сезона от 37 години. След шестото поражение португалецът дръпна уникален монолог по телевизията, в който директно се обърна към клубния бос Роман Абрамович. В 7-минутното си слово Специалния отново обвини реферите, че ги е страх да свирят спорни положения в полза на “Челси” и декларира в прав текст: “Аз няма да си тръгна и да избягам от отговорност. Да ме уволнят или да ми гласуват доверие!”

Побеснелият от поредната загуба Абрамович веднага след мача събрал приближените си да нищят треньорския въпрос. Но вместо да изгони Моуриньо, решил да го остави да работи и да не избързва. Преди време Жозе му казал, че няма да се върне за трети път в “Челси”. Така поне на първо време е преминала опасността от уволнение за португалеца, донесъл 3 титли на клуба.

В забележителната си тв пледоария след фиаското срещу “Саутхемптън” Моу каза: “Челси” не може да намери по-добър треньор от мен. Ако клубът ме уволни, значи уволнява най-добрият треньор, който някога е имал. Това е решителен момент в историята на този отбор, който обичам. Аз в никакъв случай няма да си подам оставката и да избягам. Ако “Челси” иска да напусна - да ме уволни. Ще работя, докато Абрамович ми каже: Жозе, ти беше дотук. По света има много добри треньори. Но по-добър за “Челси” от мен няма.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят