Разследват масово избиване на котки в Търново

Намаляха нарушителите на скоростта в Шуменско

ЦРУ: Китай води тиха студена война срещу САЩ

17 души са ранени след торнадо в американския щат Айова

Личните данни на 1,5 млн. души са откраднати от хакери в Сингапур

Доналд Тръмп критикува тези, които го обвиняват, че бил „твърде мил“ с Владимир Путин

26 души са загинали при бомбардировки в Южна Сирия

Мишел Барние отхвърля основни положения от плановете на британското правителство за споразумение след Брекзит

Защо блондинките държат празни бирени бутилки в хладилника си?

Ветеринари ще направят втори опит за вземане на проби от животни в Болярово

БСП ще почете с митинг-поклонение Никола Вапцаров и другарите му

Нападателят от Любек е от ирански произход, но не е терорист Мъжът е отказал да говори пред следователите

Тръмп-Путин и ефектът на “Пренасочването” Стряскаща е дисциплината в US медиите за недопускане на друго мнение освен зададената тема

Застреляха на улицата личния кардиолог на Джордж Буш-старши (ВИДЕО) Убиецът на д-р Хаускнект успял да избяга

Днес ще преобладава слънчево време

„Уошингтън Поуст“: Все повече сирийски бежанци се връщат в родината си от Йордания

Все повече сирийски бежанци се завръщат в своята раздирана от война родина от Йордания. Причината е, че не могат да оцелеят в тамошните бежанските лагери след драстичните съкращавания на предоставяната помощ, както и заради това, че не могат да си позволят да стигнат до Европа и чисто и просто заради носталгията към родината, пише The Washington Times.

„Спряхме да получаваме помощ“, каза 47-годишният Аднан, намиращ се в поддържания от ООН бежански лагер до йорданския град Заатари. Той смята да се върне със семейството си в с автобус до границата. Аднан и семейството му са избягали от сирийската провинция Дараа преди три години. 12-членното домакинство се изхранва с купони за храна, и от това че най-големите синове продават зеленчуци.

„Нямаме пари, за да стигнем до Европа“, каза Аднан. В момента той чака пред офиса на ООН в Заатири, за да регистрира семейството си като възвръщенци в Сирия. Планът му е да се установи за известно време в родното си село, а от там да се прехвърли в Турция.

„Хората правят опасен избор“, каза председателят на агенцията по бежанците на ООН в Йордания Андрю Харпър. Според него завръщането на жени и деца в раздираната от война Сирия е „знак за провал в международния режим за оказване на защита“.

Повече от 4 милиона сирийци са избягали от гражданската война в държавата им. Повечето са се заселили в Турция, Ливан и Йордания. Там те не могат да започнат работа и затова зависят от хуманитарна помощ и от сенчестата икономика. Скорошното намаляване на помощта от Световната програма по изхранване за тях е опустошителна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.