Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Украйна разследва Джо Байдън за намеса в работата на прокуратурата

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

„Уошингтън Поуст“: Все повече сирийски бежанци се връщат в родината си от Йордания

Все повече сирийски бежанци се завръщат в своята раздирана от война родина от Йордания. Причината е, че не могат да оцелеят в тамошните бежанските лагери след драстичните съкращавания на предоставяната помощ, както и заради това, че не могат да си позволят да стигнат до Европа и чисто и просто заради носталгията към родината, пише The Washington Times.

„Спряхме да получаваме помощ“, каза 47-годишният Аднан, намиращ се в поддържания от ООН бежански лагер до йорданския град Заатари. Той смята да се върне със семейството си в с автобус до границата. Аднан и семейството му са избягали от сирийската провинция Дараа преди три години. 12-членното домакинство се изхранва с купони за храна, и от това че най-големите синове продават зеленчуци.

„Нямаме пари, за да стигнем до Европа“, каза Аднан. В момента той чака пред офиса на ООН в Заатири, за да регистрира семейството си като възвръщенци в Сирия. Планът му е да се установи за известно време в родното си село, а от там да се прехвърли в Турция.

„Хората правят опасен избор“, каза председателят на агенцията по бежанците на ООН в Йордания Андрю Харпър. Според него завръщането на жени и деца в раздираната от война Сирия е „знак за провал в международния режим за оказване на защита“.

Повече от 4 милиона сирийци са избягали от гражданската война в държавата им. Повечето са се заселили в Турция, Ливан и Йордания. Там те не могат да започнат работа и затова зависят от хуманитарна помощ и от сенчестата икономика. Скорошното намаляване на помощта от Световната програма по изхранване за тях е опустошителна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.