Голямото завръщане на Кобрата - срещу 41-годишен бразилец

Кубрат Пулев ще се боксира срещу бразилеца Джордж Адамс на 17 октомври в Карлсруе. От клуба на българина "Зауерланд" най-после обявиха името на противника, срещу когото българинът ще се завърне на ринга след почти едногодишно отсъствие. Софиянецът загуби от Владимир Кличко миналата есен и от тогава не се е боксирал.

41-годишният ветеран от Сао Пауло Джордж Адамс има 56 победи (42 с нокаут) и 13 загуби. Той се боксира за последно през юли. Тогава беше убедително надигран по точки от братовчеда на Тайсън Фюри – Хюи на галавечер в Англия. 181-сантиметровият боксьор е шампион на Бразилия и Южна Америка. За последно е бил нокаутиран преди 10 години от Хуан Карлос Гомес – Черната пантера.

"Това е стартът на едно ново начало – коментира Кобрата своето завръщане. – Мачът с Кличко беше ценен урок за мен. Вече знам какво е необходимо да бъда световен шампион и няма да допускам отново същите грешки.”

„Кубрат притежава много талант, но на моменти неговото его му пречи. Няма да позволя това да се случи отново. Дадох му да разбере кой е шефът. Работихме върху защитата и той вече показва доста знаци на подобрение. Нямам съмнение, че Кубрат има способностите да се боксира с най-добрите”, коментира треньорът на Пулев - Ули Вегнер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт