Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

ЕП прие резолюция по доклад на Бареков

С 571 гласа за и само 34 против днес Европейският парламент гласува приемането на резолюция по доклада относно извлечените поуки от бедствието с червения шлам пет години след аварията в Унгария на комисията по околна среда (ENVI). Докладчик по темата от страна на консерваторите е българският евродепутат Николай Бареков, съобщиха от ПП „България без цензура“.

На 23 септември Комисията в Европарламента прие доклада, който вчера евродепутатите обсъдиха в Страсбург, а днес резолюцията бе приета.

Срутването на хвостохранилище в Унгария на 4 октомври 2010 г. доведе до изтичането на почти един милион кубични метра високо алкален червен шлам. Червеният шлам е отпадък, получен от промишленото производство на алуминий, и е един от най-големите проблеми, свързани с унищожаването на отпадъци, в добивната промишленост.

Той заля няколко села, в резултат на което загинаха десет души, около 150 бяха ранени, а обширни площи бяха замърсени, включително четири обекта от „Натура 2000“.

Аварията подчерта лошото прилагане на правото на ЕС, слабостите при проверките и пропуските в съответното законодателство на ЕС, е становището на Комисията.

Подобни обекти съществуват в няколко държави членки, както под формата на тежко историческо наследство, така и в резултат на текущи дейности.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.