Аржентина вика „Оле“ срещу своите

Носители на общо 7 световни титли тръгнаха с по 0:2 в квалификациите за Русия 2018 в Южна Америка. И докато провалът на Бразилия в Чили е в рамките на очакваното, то Аржентина шокиращо се даде на Еквадор у дома. Световният вицешампион нямаше загуба от 22 години в официален мач на стадион „Монументал“ в Буенос Айрес. „Екватерор“, написа с едри букви в. Оле“ в игра на думи с екзекутора

Аржентина излезе без контузения Лионел Меси. Преди мача геният се обади по телефона, за да каже фланелката с номер 10 да бъде дадена на неговия приятел Серхио Агуеро. А неговият неприятел Карлос Тевес остана резерва.

В 24-тата минута обаче Агуеро се контузи, напусна, чака се прогноза за възстановяването, но е ясно - няма да излезе срещу Парагвай на 13 октомври.

В 38-ата минута публиката започна да скандира: „Движи се, Аржентина, движи се!“ А към края на мача запалянковците в Буенос Айрес вече викаха „Оле!“ при пасовете на еквадорците и срещу своите... „Това беше най-жестокото обобщение на студената нощ“, констатира в. „Кларин“.

Народът изпрати „гаучосите“ с освирквания, а футболистите „забравиха“ да поздравят трибуните.

„Най-лошата игра на националния отбор от дълго време насам“, констатира в. „Оле“.

„Четвъртък, 8 октомври 2015 г. е дата, вече вградена в историята на отбора“, отсече в. „Кларин“.

„Имаше проблеми във всичко“, призна селекционерът Херардо Мартино-Тата. „Ние не направихме нищо като хората...“, въздъхна халфът Лукас Билия.
Аржентина имаше 12 мача без загуба, тъй боят от Чили на финала за Копа Америка с дузпи се брои за 0:0. „Гаучосите“ не бяха падали на свой терен в световна квалификация от 1:3 с Бразилия през 2009-а. В 35 дуела за мондиали през века отборът няма друго поражение у дома.

А Еквадор триумфира с два гола от два удара в рамката на вратата за цял мач. Само за минута (в 81-вата и 82-рата) Фриксон Ерасо и Фелипе Кайседо съсякоха двукратния първенец на планетата. А отбраната просто издържа, водена от 36-годишния ляв защитник Валтер Айови.

Бразилия пък излезе в Чили без Неймар. И по традиция от последните години, а и както е привично при селекционера Дунга, „селесао“ не беше „селесао“. За цял мач петкратният световен шампион само два пъти улучи вратата, но ялово. Голове на Едуардо Варгас (72) и Алексис Санчес (90).

А след Мондиал 2014 бразилците имаха серия от 14 победи, 1 реми (отпадане от Парагвай на Копа Америка след 1:1) и 1 загуба (от Колумбия с 0:1 на същия турнир).
„Играта беше равностойна“, смята Дунга. „Чилийците ни дадоха пространства, но ние не знаехме как да се възползваме“, рече нападателят Рикардо Оливейра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят