„Коп“ падна в краката на Клоп

Юрген Клоп помете здравия разум на град Ливърпул и милионите с „червени“ сърца по света. Германецът пристигна в 20 ч вечерта в четвъртък за подписи, дава интервю до полунощ за клубната телевизия, а в 10 ч в петък вече бе на „Анфийлд“ за представянето му като нов мениджър на „Ливърпул“.

Фенове следиха на живо в интернет дори полета му от Дортмунд до Ливърпул.
Договорът му е за 3 плюс 1 г., заплатата - между 7,5 и 10 милиона евро годишно.
Но Клоп поиска да не се говори за пари.

„Оттук нататък ще говорим за футбол!“, призова германецът.
Дойде на стадиона по дънки и с риза, без тежки костюми и излъчване на счетоводител, каквото оставиха преди него и Рафа Бенитес, и Рой Ходжсън, и Брендън Роджърс. Счупи клишетата, смееше се звънко и гръмко, и се шегуваше с всички.

Докато му обясняваха къде да застане за снимките пред десетките фотографи, той се разхождаше с ръце в джобове към трибуната „Коп“ и я гледаше с широка усмивка.

Накрая дръпна от височината на своите 193 сантиметра президента на клуба Том Уорнър и изпълнителния директор Йън Ейре и ги прегърна небрежно с огромна усмивка пред камерите. Двамата онемяха, сякаш учудени, че е нарушен протоколът...
В това време форумите и интернет „изгърмяха“ от стотици хиляди коментари, фотошоп опити, видеа, лудост...!

Със сигурност това е най-чаканият трансфер на годината във футбола. А Клоп е личност №1 на седмицата в новинарския поток на планетата, свързан с играта.
Ливърпулци вече са влюбени в него, защото не им говори рамкирано. Каза им вчера: „Около клуба има твърде много песимизъм. Трябва да спрем да бъдем хора, които се съмняват. Ставаме хора, които вярват!“

Клоп говори на пресконференция пред 120 репортери от цял свят, които едва се побраха в мъничката стара заличка за медии на „Анфийлд“.

Истерията граничи с култ към личността, като в игра на думи трибуната „Коп“ стана „Клоп“, а мотото на клуба „Вие никога няма да останете сами“ вече се рисува за знаме на немски... Нечувано!

Клоп донесе нещо повече от това да е просто поредният нов мениджър. Той върна искрата в очите. Това, което „Ливърпул“ сякаш загуби в последните 18 месеца.

ГЕРМАНЕЦЪТ НЕ Е ЖОЗЕ МОУРИНЬО:

Аз съм Нормалния

Германецът изрече няколко фрази, които ще се помнят.

„Специалния? Не, аз искам да работя и да играем футбол по нашия начин. Нека кажем, че аз съм Нормалния.“

„Това е най-интересната работа във футбола. Заради друга не бих прекъснал ваканцията си.“

„Анфийлд“ е най-историческото място в играта.“

„Трибуната „Коп“ и атмосферата... Искам да ги видя, да ги чуя, да ги усетя и да ги помириша.“

„В момента не сме най-добрият отбор в света. Но мен ме интересува не да сме днес, а да бъдем утре.“

„Не искам Кристиано или Лионел. Играчите, които имаме, са тези, които ме интересуват.“

„Историята тук е велика. И е хубаво с нещо да я помним. Но искам да говорим за настоящето. Искам успехи сега. Ако след 4 години съм пак тук, на това място, „Ливърпул“ трябва да е спечелил поне една титла.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят