Министър Ананиев: Стриктно спазваме мерките на ЕС за коронавируса

Борисов към шефа на АПИ: Защо ми правите номера с тол системата!? (СНИМКИ) Как ще плащат от Нови Искър или от Банкя или от съседните места, попита гневно премиерът

Борисов се срещна с президента на Федералната разузнавателна служба на Германия

Фондация „Тракия“: Властите започнаха изземването на регистрираните и абсолютно законни предмети от колекция „Васил Божков“

Прокуратурата подхваща хулигана с джип „Порше“, който засече кола и спря пред нея в лявата лента на магистрала „Тракия“

Вандали отрязаха с флекс камера на тол системата (СНИМКИ) Повреденото съоръжение се намира на пътя към Бистрица

Цвета Караянчева: Съвременните ни послания никога не успяват да се извисят до подвига, до волята, до гения на Апостола

За колко сребърника е продаден Левски

Американски прелести с размер XXL в тежка категория

15 нови случая на новия коронавирус в Южна Корея и 1 в Хондурас

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Полиция блокира шуменското село Стоян Михайловски

Изпълнителната комисия на ГЕРБ не прие оставката на Георги Мараджиев като областен координатор на партията в Пловдив

Президентът реши да олекне още повече И намек няма за диктатура у нас, по-скоро се наблюдава тенденция към хаотичност

Как циганин се явява на изпит за шофьорска книжка?

Ниските БГ заплати още са предимство

80 на сто от баварските предприятия, работещи в България, са доволни от избора си и биха инвестирали отново в страната. Това заяви държавният секретар на Баварското министерство на икономиката Франц Йозеф Пширер при връчването на седмите поред годишни награди на Баварското представителство у нас. Данните са получени от анкета, проведена сред бизнеса в немската провинция. Резулататите сочат още, че основните предимства на страната ни като инвестиционна дестинация са ниските разходи за заплати, данъчната система и географското положение. Според баварския бизнес страната ни трябва да продължи реформата в правосъдната система и администрацията.

За сравнение в края на април проучване на Германо-Българската индустриално-търговска камара сред немския бизнес у нас показа, че 88% от анкетираните биха инвестирали отново в България.

„Работната заплата у нас е атрактивна за западните инвеститори, но тя ще става все по-висока, така че няма да е основният мотив в сътрудничеството ни“, коментира по повод данните от анкетата зам.-министърът на икономиката Любен Петров.
„Сред предимствата на България е добре развитото университетско образование. Много рано сте развили този вид образование, в Бавария това се случи едва през 70-те -80-те години“, добави Пширер. Според думите му в Бавария и преди, и сега се е залагало основно на занаятчийското обучение.

В България работят около 1000 баварски дружества, като стокообменът между страната ни и немската провинция е 16% от общия търговски оборот с Германия. Според данни на Баварското бюро за статистика през последните 10 години обменът на стоки се е увеличил с 60% и през 2014 г. надхвърля 792 млн. евро.

„Бавария е третата по важност федерална провинция. И ако съберем първите три, те правят над 50% от взаимния оборот между България и Германия“, каза главният управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара Митко Василев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.