Кремъл: Бомбардираме само позиции на ИД

В Сирия бомбардираме само позиции на "Ислямска държава", заяви руският външен зам.-министър Алексей Мешков, предаде Нова тв.

"Руските военно-въздушни сили в Сирия бомбардират само позиции на терористите от "Ислямска държава", а не силите на умерената опозиция. Не съм чел изявлението на ЕС, но на всички е ясно, че Русия бомбардира само "Ислямска държава" и по никакъв начин опозицията", отбеляза Мешков.

Изказването на Мешков бе по повод призивите на външните министри на ЕС, които поискаха Русия да прекрати бомбардировките с цел намаляване насилието в Сирия и установяването на доверие. В заявлението на съвета на ЕС по външните работи се отбелязва, че Евросъюзът ще продължи да подкрепя умерената опозиция в Сирия, включително опозиционната коалиция.

"Асад не може да бъде партньор в борбата с "Ислямска държава" или част от бъдещето на Сирия", отбеляза британският външен министър Филип Хамънд.

Ръководителят на европейската дипломация Федерика Могерини пък заяви: "Усилията по политическото урегулиране на Сирия предполагат участието на всички страни, играещи роля в кризата".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят