Откриха мъртва издирвана кюрдска бежанка - от страх мъжът й скрил тялото в дълбока шахка

Няма следи от насилие по трупа на издирваната кюрдка Мелиха Демирел-Молисе. Това съобщиха от полицията в Търговище след аутопсия на силно разложеното тяло на 38-годишната чужденка, която беше обявена и за международно търсене.

Полицията стигна до трупа на жената, след като залови мъжа й Сибин Левентов (49г.), познат като Фердун.

Фердун се укривал до понеделник, когато полицаи го открили във вилната зона към село Лиляк. При разпитите той заявил, че жена му починала в леглото си и той се уплашил, че ще има неприятности, защото е чужденка. Въпреки че живеела повече от 20 години у нас, тя нямала български документи.

"Реагирал е първосигнално, но и преди се страхувал, че е кюрдка и я е криел при проверки на миграционните власти", твърдят от разследването.

След смъртта й на 19 септември Фердун натикал трупа в дълбока 3 метра шахта в района на кабелния завод в Търговище.

Тялото на Молисе било силно разложено, а при изваждането от тясната шахта дори било разчленено на две, сякаш през него е минал влак.

Според аутопсията, направена във вторник, нямало данни за насилие. Липсвали кръвонасядания и фрактури, които да говорят за бой. Контузиите по трупа били послесмъртни. В тялото на жената буквално нямало кръв, тъй като страдала от тежка анемия и имала зверски кръвоизливи. Те били установени от лекар ден-два преди да почине. Предполага се, че имала заболяване на детеродните органи, което довело до смъртта й.

От полицията съобщиха, че вероятно Фердун ще бъде пуснат още във вторник, тъй като нямало данни за престъпление. Ромският квартал обаче още е настръхнал от подозрения срещу съседа си, който се укрива дълго време. Заради напрежението ще бъдат пратени полицаи, които да говорят с хората и да им обясняват, че няма убийство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини