Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

КЕВР решава в края на октомври за цената на тока

Премиерът Борисов пристигна в белгийската столица по покана на министър-председателя Шарл Мишел, който организира среща на европейските лидери.

Ще се произнесем съвсем скоро с решение дали ще излезем в края на месец октомври с решение относно промяна в цената на индустриалния ток. Това каза пред журналисти Иван Иванов, председател на КЕВР, предаде Фокус.

“КЕВР работи непрекъснато и експертите правят съответните изчисления”, добави Иванов. “Относно това дали имат нерегламентирана държавна помощ по отношение на двете централи, ние очакваме окончателното решение на ЕК, която съгласно договорът за функциониране на ЕС, е единственият орган на територията на ЕС, който се произнася по този въпрос”, заяви той.

На въпрос дали е обсъждана опция да се въведе като обезпечителна мярка задържане на плащанията, които са над пазарната цена на електроенергията към американските централи, Иванов посочи, че такава опция не е обсъждана в КЕВР.

“Ние се придържаме изцяло към законовите разпоредби, които в момента са заложени в Закона за енергетиката”, добави той. По думите на Иванов, бизнес планът на “Брикел” ЕАД, който беше обсъден на изминалото заседание, предвижда устойчиво развитие на дружеството на базата на инвестиционна програма и на базата на изчисления, които те са направили за производство изкупуване както на топлинната енергия, така и на високо ефективната електрическа енергия.

“За разлика от почти всички други топлофикационни дружества “Брикел” ЕАД дава спадащ ход на цените на високо ефективната електроенергия. Почти всички други дружества за мен в известна степен не напълно обосновано посочват повишаване на тези цени”, обясни той. Според него този спад се дължи на редица причини – на конюнктурата, която се задава в момента от спадащата цена на суровия петрол, а от там и на природния газ и по този начин това влияе върху общо цените на топлинната енергия и на високо ефективната електрическа енергия, която използва същия енергоносител.

“Също така и на това, че въглищата не показват абсолютно никакво повишаване на цената”, допълни той. На въпрос за промени в правилата за търговия с ток, той заяви, че те са във финална фаза. “КЕВР винаги изпълнява коректно своите поети ангажименти”, добави Иванов. Относно дали според него има фактори за промяна на таксата задължение към обществото” за индустрията, Иванов отговори “В целия период, в който тази такса е валидна, когато настъпят промени с допълнително разкрити резерви, КЕВР реагира незабавно в следващото си решение. Това направихме на 1 август, това ще направим и в бъдеще”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете