Бойко Борисов се срещна с Давутоглу в Истанбул

Срещата на министър-председателя Бойко Борисов с премиера на Турция Ахмет Давутоглу се състоя в Истанбул.

"Днес се срещнах с министър-председателя на Турция Ахмет Давутоглу в Истанбул, където се провежда глобалният форум "Миграция и развитие". Оценяваме огромните усилия и трудности, които турската държава има, за да задържи милионите бежанци на своя територия. Уверих турския си колега, че на Европейския съвет ще защитаваме нашата позиция за изграждане на зона за сигурност в Сирия и включване на Турция в третия пакет на сигурните държави.

В двустранните си отношения ще работим и за либерализиране на визите между България и Турция, тъй като това е важно както за туризма, така и за бизнеса като цяло. Само след няколко дни ще открием последния участък от АМ „Марица” и до Истанбул ще се стига по-бързо с кола, отколкото със самолет. Благодарих на премиера и на неговия здравен министър за добрата работа по бартера на ваксини. Така страната ни получи необходимите 5-валентни ваксини, а в замяна предоставихме на Турция БЦЖ ваксини срещу туберкулоза, които се произвеждат у нас.

Посещението ми бе кратко, но то е израз на приятелство, благодарност и съпричастност. Пожелах на премиера Давутоглу успешен и ползотворен форум", коментира срещата във фейсбук Борисов.

Очаквайте подробности!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят