Медиите за Холандия: Една горчива пародия

Холандия е във футболен шок. 13 месеца след третото място на Мондиал 2014 „лалетата“ не успяха да се класират за Евро 2016. Последната надежда умря с 2:3 срещу Чехия, а лицето на провала се наричаше Робин ван Перси, който си вкара автогол за 0:3. Едва ли някой ще помни, че направи по-късно 1:3.

„Скандално! Безмълвно!“, написа вестник „Телеграаф“. „Нашият отбор е една горчива пародия - добавя в. „Де фолксрант“. - С такива футболисти няма какво да търсим на европейско. Приличаме на пробита лодка из каналите на Амстердам.“

Треньорът Дани Блинд призова да бъде оставен на поста въпреки провала. Не бил виновен, дал всичко от себе си. Наставникът смени по средата на квалификациите Гуус Хидинк, който се пенсионира посрамен.

Петима дебютанти ще играят на еврофиналите с тенденция да станат дори шест! Досега визи за Франция взеха Исландия, Албания, Уелс, Северна Ирландия и Словакия. А ако Босна и Херцеговина успее на баража, ще оформи идеалната шестица.

Антонио Конте, треньорът на Италия, негодува, че „скуадрата“ няма да е поставена в първа урна. Откакто смени Чезаре Прандели, наставникът загуби само от Португалия в контрола с 0:1. Поставени на първо място в урните ще са домакинът Франция, Германия, Испания, Белгия, Англия и Португалия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят