Домусчиев след срещата с КЕВР: Ще трябва да протестираме, нищо хубаво не ни чака

Явно ще трябва да протестираме, защото нищо хубаво не ни чака. Това каза пред журналисти председателят на КРИБ Кирил Домусчиев след срещата между работодателите и КЕВР, предаде „Фокус”.

Домусчиев обясни, че не може да се даде конкретен срок за протестите, защото това трябва да се обсъди в рамките на четирите работодателски организации.
„Протестите се отлагат докато видим дали има възможност или не със съответните институции – Министерски съвет, Народното събрание и КЕВР да се направят корекции”, уточни председателят на КРИБ.

Според него през годините се е създал и продължава да се извършва един узаконен грабеж в енергетиката. „Всичко това е облечено със закони, на които господата от КЕВР чупят китки и казват: „Ние сега нищо не можем да направим, защото законът казва така”. Но реално, това е един узаконен грабеж и твърдо стоя зад думите си”, отбеляза Домусчиев.

Той добави, че износът се е свил с 1% спрямо миналата година, въпреки че първите 6-7 месеца от 2015 г. е имало между 10 и 15 % ръст. „България, ако не изнася и не произвежда продукти с ДДС, какви работни места, какви инвестиции, какви данъци, за какво да говорим? Единственото нещо, което расте в България е сивата икономика”, коментира Кирил Домусчиев. Той обясни, че работодателите изнасят евтин ток, за да има работни места в Гърция, Турция, Сърбия и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес