Обявиха международния конкурс за нов градски център на Велико Търново Архитекти от седем държави ще оценяват предложенията

СОС избира Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на “Младост”

Изложба представя България като кино дестинация Симон Варсано е автор на снимките

Данък за колите според газовете Облагането на доходите няма да се променя

Роналдо и Меси вече не са сами

Заемите нараснаха с 555 милиона лева Хората спестиха 2,5 млрд. лв. за година

Фандъкова: Висшето транспортно училище вече обучава 120 машинисти и инженери за третия лъч на метрото

„Ню Имидж България“ купи 50 на сто от капитала на „Телеграф Медиа“ ЕООД

Премахват най-големите германски музикални награди “Ехо”

30-годишна софиянка на съд за два въоръжени обира

Вреден шум мъчи всеки втори софиянец

Румен Радев: Лъжата често е платежоспособна и даже звучи убедително, но сметката накрая плащаме всички ние

Откриха контрабанден тютюн и лекарства в български бус в Унгария

Екатерина Захариева: Трябва да признаем допуснатите грешки за Сирия и да започнем да правим компромиси

Lidl ще намали с 20% използваната пластмаса в продуктите си до 2025 г.

Кирил Домусчиев: Имаме узаконен грабеж в договорите с американските ТЕЦ-ове

Чиновниците от КЕВР се скриха зад какви ли не закони и обясненията им показаха ,че няма да има промени. Това каза Кирил Домусчиев в студиото на Нова телевизия по повод срещата му вчера с енергийния регулатор.

„Имаме узаконен грабеж в договорите с американските ТЕЦ-ове, подписан от правителството на Иван Костов и Иван Иванов тогава е бил до своя лидер”, каза председателят на КРИБ.

Според него, благодарение на Томислав Дончев, работодателите срещат разбиране от правителството и се надяват предложените от тях законодателни промени да се случат. “Проблемът не е само в председателя на КЕВР, там има и 9 комисари, които стоят и наблюдават, без да вършат нищо, но това е практика, сложила се през годините”, допълни Домусчиев.

Бизнесменът смята, че почти 2/3 от високата цена на тока се дължи от договорените нереални и високи цени на изкупуване на електроенергията от американските ТЕЦ-ове в „Марица-Изток”.

„Очакваме становище на Европейската комисия по тези договори, надяваме се да се стигне до разтрогването им”, допълни Домусчиев.

Той съобщи, че има писма от двете американски централи за напускане на КРИБ след като браншовата организация е започнала кампания срещу условията в техните договори с държавата. “Няма да допуснем медиите на Иво Прокопиев да експлоатират КРИБ, те първи ни атакуваха, когато поискахме премахването на една несправедливост”, уточни Домусчиев.

Бизнесменът бе категоричен, че не е нито политик, нито медиен бос и затова няма допирни точки нито с Иво Прокопиев и Делян Пеевски и единственото ,което го интересува е свързано с добрите бизнес условия в страната.

“Сивият сектор в България е голям, около 30%, ако искаме повече пари в хазната, трябва да свием сивата икономика”, посочи Домусчиев. Той посочи като пример установеното от проверките на НАП в автосервизите, където не се издават фактури на клиентите и хазната се ощетява със стотици хиляди левове.

Председателят на КРИБ съобщи, че се надява да не бъде преизбран на този пост след една година, когато изтича мандата му и като цяло да намали обществените си ангажименти, за да му остава повече време за семейството.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.