Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

32,8 млрд. лева приходи в бюджет 2016

32,766 млрд. лв. са приходите, планирани в бюджета за 2016 г., а разходната част ще достигне 34,586 млрд. лв. Такъв план за следващата година е бил представен от финансовия министър Владислав Горанов на среща с народни представители от управляващото мнозинство, разказа пред „Труд“ зам.-председателят на бюджетната комисия и депутат от Реформаторския блок Димитър Танев.

За сравнение планираните за тази година приходи са 30,348 млрд. лв., а разходите – 32,837 млрд. лв. Засега обаче приходите изпреварват плана и се очертава тенденцията да се запази до края на годината и той да бъде преизпълнен.

Представеният от министъра проект за 2016 г. означава, че дефицитът в номинално изражение ще бъде 1,820 млрд. лв. Министър Горанов вече обяви, че превишението на приходите над разходите няма да надвишава 2% от брутния вътрешен продукт (БВП). А очакванията за ръста на икономиката през следващата година са доста оптимистични. Според макроикономическата прогноза на финансовото министерство БВП ще нарасне с 2,3%.

Според Димитър Танев приходите за 2016 г. ще бъдат сериозно завишени, като такова увеличение е реалистично заради очакванията за доброто развитие на икономиката и повишението на някои акцизни ставки. От началото на 2016 г. се предвижда да се повиши акцизът за цигарите и за някои горива за бита.

Наскоро обаче стана ясно, че плановете за увеличаване на акцизите на финансовото министерство вероятно ще претърпят сериозни промени при гласуването на данъчните закони в парламента. Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова вече обяви, че ставката на пропан-бутана за бита трябва да остане нулева.

Планира се още дългът догодина да бъде 29,1% от БВП, при 29,7 на сто за 2015 г. Очаква се още инфлацията да се ускори до 0,8%, а безработицата да се свие до 9,2 на сто.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.