Заразените от коронавируса в Италия са 888 души, починалите са над 20

Макс Верстапен се пробва във виртуална кола

47 нови смъртни случая на заразени с новия коронавирус в Китай и 3 смъртни случая в Южна Корея

Диляна Попова сваля дрехите в „Останалото е пепел“

Втори случаи на заразен с коронавирус в САЩ

С какво ЕС обмисля да замени думата “психиатър”?

Двама души загинаха при инцидент на пътя Бургас-Созопол

Досега няма потвърден случай на коронавирус у нас

Камерите на АПИ в населените места не следят за е-винетки и тол

Влак помете кола на жп прелез (СНИМКИ) При страшния удар е загинала водачката на автомобила

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 29 февруари 2020

Дневният хороскоп на Алена за събота, 29.02.2020

На 29 февруари 2020 да почерпят

Проф. Тодор Кантарджиев: Ситуацията с коронавируса не е толкова страшна, но никой не слуша

Премиерът е разговарял с Кириакос Мицотакис за ситуацията с мигрантите

Учени: До 5 години месото, отгледано в лаборатория, стъпва на пазара

Нидерландският екип, който отгледа първото кюфте за бургер в лаборатория се надява да започне да продава продукта си след пет години, пише BBC News. Изследователите са основали компания, чиято цел е да направи месото по-вкусно и по-евтино. Екипът създаде прототип, който струва 215 хиляди британски лири. Той бе сготвен и изяден в Лондон преди две години.

Ръководителят на компанията Петер Верстрате разкрива плановете си пред ВВС преди симпозиум, посветен на разработването на технологията. “Чувствам се изключително развълнуван от перспективата този продукт да се продава. Уверен съм, че когато бъде предложен като алтернатива на месото, все по-голям брой хора ще го купуват по етични причини.”

Изкуствено отгледаният бургер е създаден от проф. Марк Пост в лабораторията му в Маастрихтския университет в Нидерландия. “Сигурен съм, че ще стъпим на пазара след пет години”, казва той, цитиран от „Фокус“. По думите му като начало синтетичното месо ще се предлага като ексклузивен продукт, който се поръчва, а ще се появи по рафтовете на магазините, когато търсенето се увеличи и цените паднат.

Бургерът е направен от стволови клетки. Повечето изследователи, работещи в тази област се опитват да отгледат човешка тъкан за трансплантация. Проф. Прост обаче е отгледал мускул и мастна тъкан за бургера си.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.