Левандовски спря, рекордите - не

„Вердер“ успя да спре Роберт Левандовски, но не и рекорд на „Байерн“. В Бремен шампионите спечелиха с 1:0 и подобриха своето най-добро постижение - старт на сезона с девет поредни победи. За него се погрижи Томас Мюлер. В последните 42 шампионатни мача, в които нападателят е вкарал, „Байерн“ задължително печели. От началото на сезона Мюлер има 9 гола. Сегашното попадение бе под №80 за звездата, който има 206 мача в германския елит. Следващата победа ще е хилядна за „Байерн“ в Бундеслигата. А „Вердер“ вече е допуснал 999 гола в домакинските мачове в първенството.

Въпреки че „Байерн“ спечели много икономично, на терена бе пълен господар - 76 процента владеене на топката и 7:2 точни удара.

С хеттрик на Макс Крузе „Волфсбург“ победи „Хофенхайм“ с 4:2 и вече 27 поредни двубоя е непобеден у дома. Нападателят, който дойде през лятото от „Борусия“ (М), отбеляза първите си попадения за „вълците“ и първи 3 гола на куп.

Резултати: „Шалке“ - „Херта“ 2:1, „Хамбургер“ - „Байер“ 0:0, „Аугсбург“ - „Дармщад“ 0:2, „Майнц“ - „Борусия“ (Дортмунд) 0:2.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят