„Юнайтед“ без жалост в тъжен ден за „Евертън“

В тъжен ден за „Евертън“ и английския футбол, „Манчестър Юнайтед“ не се смили и би с 3:0 „сините“ от град Ливърпул на техния терен. Стадион „Гудисън Парк“ плака, но не от загубата на терена - на 69 години си отиде Хауърд Кендъл, вероятно най-важният човек в историята на „Евертън“, донесъл като мениджър титлите от 1985-а и 1987-а, създал фантастичния отбор на Кевин Шийди, Греъм Шарп, Питър Рийд и Анди Грей.

„Юнайтед“ разби домакините с голове на Андер Ерера, Морган Шнайдерлин и Уейн Руни, като попадението на капитана е №187 за него във Висшата лига. И го изравнява на второ място във вечната ранглиста с Анди Коул.

Руни не бе вкарвал от 1550 минути в първенството. Не се зарадва, а вдигна ръце към небето. „Евъртън“ е родният му клуб, а покойният Кендъл - един от хората, открили го за футбола преди 19 години, като част от Академията на клуба тогава.
„Юнайтед“ върви втори с 19 точки от 9 кръга, а лидерът „Манчестър Сити“ размаза с 5:1 у дома „Борнемут“. Хеттрик наниза Рахийм Стърлинг.

Бившият му отбор „Ливърпул“ направи 0:0 като гост на „Тотнъм“ в дебюта на германския мениджър Юрген Клоп. Агитката на гостите посрещна треньора с германски знамена.

Трети, сензационно или не, е „Уест Хем“ със 17 т. Тимът на Славен Билич победи като гост с 3:1 „Уест Хем“.

Шампионът „Челси“ живна с домакинско 2:0 над „Астън Вила“ и се изкачи на 11-о място. Гостите останаха в зоната на изпадащите.

Другите резултати: „Саутхемптън“ - „Лестър“ 2:2, „Уест Бромич“ - „Съндърланд“ 1:0.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят