Футболна България се прости с Георги Марков

Условна присъда за педофил, посегнал на 12-годишно момче

Община Разлог е първата община в България, която успешно интегрира регистъра на услуги, с което заслужи адмирации от Министерски съвет

Takeaway.com придоби BGmenu

Евродепутати: ЕС не може да наложи въвеждане на регистрираните партньорства в България

Борис Цветков: Абсурдно е да вдигаш двойна китайска стена от небостъргачи между “Дружба” и “Младост”

Почина 17-годишният младеж, който падна от третия етаж на дом за деца в Роман

Анита Мейзер с нова версия пред съда – мъжът й се самоубил, докато купувала яйца Аз съм единствената осъдена за подкуп на думи, каза скандалната миска

Повишен интерес за лов в България на изложението в Залцбург

Общинският съвет в Благоевград отхвърли предложената от БСП временна комисия за ремонта на центъра

Николина Ангелкова се срещна с българи във Вашингтон

Няма инструкции за спиране на бригадите в САЩ

Кметът на Елена получи благодарствена грамота от потомците на Макгахан

Увеличават паралелките с немски език във Варна

Искат екстрадиране на мъж от Златарица, обвинен в изнасилване във Франция Нашенецът е в ареста след като бил обявен за международно издирване

Идеалният офис в ИТ индустрията е вкъщи

45% от работещите в сферата на ИТ индустрията се оплакват от висок стрес на работното си място в офиса, а 62% споделят, че биха предпочели да работят от вкъщи. Това показват резултатите от третото поред проучване на работното място, проведено по поръчка на „Tishman International“ – международна фирма, която управлява офис сгради. То е направено само сред фирми от ИТ индустрията.

Всеки трети анкетиран смята, че в неговия офис не са налице необходимите условия за намаляване на стреса, а едва 10% от запитаните биха нарекли нивото на стрес „ниско“. Друг негативен фактор е невъзможността на служителите да използват обедните си почивки – 45% от отговорилите посочват, че се е случвало да използват почивката си, за да работят.

Почти на 97% от запитаните им се случва да работят от вкъщи и всички те посочват нивата на стрес в този случай като по-ниски. 62% от тях определят като по-успешна и организацията си на работа от вкъщи. За половината от тях няма разлика в изразходването на лични финанси, когато работят в офиса или от вкъщи.

Личният контакт с колегите е важен за 94% от запитаните. Въпреки това само 5% от тях биха делили работното си място с друг колега – за 67% остава много важно да разполагат с работно място, което е само тяхно. Стаите за работни срещи и пространствата за провеждане на лични разговори също са необходими, но са недостатъчни за специалистите от ИТ индустрията. 77% от анкетираните провеждат срещите си в офиса, като на всеки десети му се е налагало да отмени среща заради липса на свободно или подходящо помещение.

76% от запитаните са посочили като важна възможността да видят офиса и работната обстановка, преди да приемат предложение за работа. Но само 62% да са имали тази възможност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.