Борисов към шефа на АПИ: Защо ми правите номера с тол системата!? (СНИМКИ) Как ще плащат от Нови Искър или от Банкя или от съседните места, попита гневно премиерът

Борисов се срещна с президента на Федералната разузнавателна служба на Германия

Фондация „Тракия“: Властите започнаха изземването на регистрираните и абсолютно законни предмети от колекция „Васил Божков“

Прокуратурата подхваща хулигана с джип „Порше“, който засече кола и спря пред нея в лявата лента на магистрала „Тракия“

Вандали отрязаха с флекс камера на тол системата (СНИМКИ) Повреденото съоръжение се намира на пътя към Бистрица

Цвета Караянчева: Съвременните ни послания никога не успяват да се извисят до подвига, до волята, до гения на Апостола

За колко сребърника е продаден Левски

Американски прелести с размер XXL в тежка категория

15 нови случая на новия коронавирус в Южна Корея и 1 в Хондурас

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Полиция блокира шуменското село Стоян Михайловски

Изпълнителната комисия на ГЕРБ не прие оставката на Георги Мараджиев като областен координатор на партията в Пловдив

Президентът реши да олекне още повече И намек няма за диктатура у нас, по-скоро се наблюдава тенденция към хаотичност

Как циганин се явява на изпит за шофьорска книжка?

Започват проверки в 50 ферми в района на първото огнище на птичи грип в Пловдивско

Идеалният офис в ИТ индустрията е вкъщи

45% от работещите в сферата на ИТ индустрията се оплакват от висок стрес на работното си място в офиса, а 62% споделят, че биха предпочели да работят от вкъщи. Това показват резултатите от третото поред проучване на работното място, проведено по поръчка на „Tishman International“ – международна фирма, която управлява офис сгради. То е направено само сред фирми от ИТ индустрията.

Всеки трети анкетиран смята, че в неговия офис не са налице необходимите условия за намаляване на стреса, а едва 10% от запитаните биха нарекли нивото на стрес „ниско“. Друг негативен фактор е невъзможността на служителите да използват обедните си почивки – 45% от отговорилите посочват, че се е случвало да използват почивката си, за да работят.

Почти на 97% от запитаните им се случва да работят от вкъщи и всички те посочват нивата на стрес в този случай като по-ниски. 62% от тях определят като по-успешна и организацията си на работа от вкъщи. За половината от тях няма разлика в изразходването на лични финанси, когато работят в офиса или от вкъщи.

Личният контакт с колегите е важен за 94% от запитаните. Въпреки това само 5% от тях биха делили работното си място с друг колега – за 67% остава много важно да разполагат с работно място, което е само тяхно. Стаите за работни срещи и пространствата за провеждане на лични разговори също са необходими, но са недостатъчни за специалистите от ИТ индустрията. 77% от анкетираните провеждат срещите си в офиса, като на всеки десети му се е налагало да отмени среща заради липса на свободно или подходящо помещение.

76% от запитаните са посочили като важна възможността да видят офиса и работната обстановка, преди да приемат предложение за работа. Но само 62% да са имали тази възможност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.