Мълчанието на МВР за техниката на границата

Пети ден от МВР не казват има ли проблем с интегрираната система на българо-турската граница и дали тя е подала сигнал за групата от 54 млади мъже в добра спортна форма (по израза на главния секретар), един от които беше застрелян от наш полицай.

Остават без отговор въпросите как, ако е имало навременен сигнал, тия мъже са навлезли пеш през планината чак на 30 км. навътре в страната ни и защо с голямо закъснение за тях са пратени само трима граничари.

Знае се, че два дни по-рано техниката е блокирала в присъствия на евронаблюдатели, а момчета в наряд на браздата казват, че е работила на агрегат. От ЕВН отричат, че заради неплатени сметки за ток е временно спряна. Остава версията,че е бутафорна тук-там. Тази версия – защо не я отрекат?! - подсказва грандиозна измама.  Измама на всички - европейци и нашенци, пред които МВР се хвали с видеонаблюдението на имигранти, показвайки сенките им на екран. Тя поставя под съмнение даже и патрула, озовал се по тъмно под моста, откъдето според овчари презден товарят бусове с нелегални.

Страшно е.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари