Американски войници разбили с танк вратите на болница в Афганистан

Американски войници са разбили с танк вратите на болницата на хуманитарната организация „Лекари без граници“ в афганистанския град Кундуз миналата седмица, за да влязат в района на медицинското заведение, бомбардирано по-рано от ВВС на Съединените щати, съобщи Ройтерс, като се позовава на говорител на Пентагона.

От „Лекари без граници“ в петък са разпространили изявление, в което твърдят, че американският танк е влязъл на територията на болницата без разрешение, нанесъл е щети на сградите, като е унищожил потенциални улики, и е създал стрес за работещите медици.

Според говорителя на Пентагона капитан Джеф Дейвис, въпросното превозно средство не е американски танк, а афганистанска бронирана машина, превозвала на 15 октомври американски екип, натоварен със задачата да извърши инспекция, която да установи какво е състоянието на сградата.

Екипът не е бил информиран, че на мястото все още има лекари, и е разбил врата по погрешка, твърди Пентагонът.

На 3 октомври при серия от въздушни удари срещу болницата на хуманитарната организация „Лекари без граници“ в Кундуз бяха убити 10 пациенти и 12 души от персонала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят