Мюлер е най-скъпият в историята на Бундеслигата

Томас Мюлер вече е най-скъпият футболист в историята на Бундеслигата. Нападателят на „Байерн“ струва 75 милиона евро според сайта „Трансфермаркт“. Никога преди играч от Германия не е бил котиран толкова високо. Но Мюлер е четирикратен шампион на Бундеслигата, 3 пъти носител на купата, световен шампион с националния тим и „Байерн“.

Футболистите на баварците са увеличили най-много цените си през този сезон. Роберт Левандовски вече струва 70 милиона евро - повишение с 30%. А австрийският национал Дейвид Алаба е най-скъпият защитник в света в момента - 45 милиона. Бразилското крило Дъглас Коща вдигна своя рейтинг от 23 на 35 милиона евро. Надолу върви единствено отдавна контузеният Франк Рибери - от 22 на 15 милиона евро.

В същото време Кристиано Роналдо е №1 в света в социалната мрежа инстаграм. Нападателят на „Реал“ има 35 млн. последователи и изпревари бразилеца Неймар от „Барселона“, който се гордее „само“ с 33. През ноември трябва да излезе филм за живота на едва 30-годишния Роналдо. Довечера португалецът ще поведе звездната атака на „Реал“ срещу не по-лошото атомно нападение на „Пари Сен Жермен“. Битката е за първото място в групата на Шампионска лига и съответно за по-добър жребий на 1/8-финалите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят