Майка на сгазена от влак тийнейджърка получи сметка за щети от смъртта й

Майката на 12-годишно момиче, сгазено от влак, получи сметка за възстановяване на щети, нанесени на пътната инфраструктура. Тя трябва да плати на белгийските железници 19 000 евро за разходи, причинени от падането на дъщеря ѝ върху релсите, пише dnes.bg.

Шарлот Нунес загина миналия ноември, падайки върху релсите пред идващ влак, докато си правила селфи с приятелка на перона.

Тъй като жертвата е непълнолетна, щетите на компанията трябва да бъдат платени от майка ѝ. Карла Нунес била информирана за това още през лятото, но едва сега се решила да говори с медиите.

"Писмото ми дойде като удар с чук. Тези хора нямат ли деца, че постъпват толкова чудовищно", е цитирана да казва майката на невръстната жертва.

Тя даже мислела да отиде до дома на генералния директор на белгийските железници, за да го попита "какво по дяволите е накарало фирмата да постъпи така".

Новината предизвика вълна от негодувание срещу държавната жп компания, като мнозина настояха тя да пише със съчувствие на близките, вместо да им праща чекове.

В защита на фирмата обаче се оказа, че тя иска финансови обезщетения само от хора, които имат близки и застрахователни полици. Такъв е и случаят с Шарлот и нейната майка. Застрахователите ще платят чека, изпратен от жп превозвача, но според медиите, това е удар по неговия имидж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят