Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

70-годишен намушка трима бежанци в Германия

Шест Златни ритони на ВИНАРИЯ 2018

“Левски” предлага работа на красавици

Майка на сгазена от влак тийнейджърка получи сметка за щети от смъртта й

Майката на 12-годишно момиче, сгазено от влак, получи сметка за възстановяване на щети, нанесени на пътната инфраструктура. Тя трябва да плати на белгийските железници 19 000 евро за разходи, причинени от падането на дъщеря ѝ върху релсите, пише dnes.bg.

Шарлот Нунес загина миналия ноември, падайки върху релсите пред идващ влак, докато си правила селфи с приятелка на перона.

Тъй като жертвата е непълнолетна, щетите на компанията трябва да бъдат платени от майка ѝ. Карла Нунес била информирана за това още през лятото, но едва сега се решила да говори с медиите.

“Писмото ми дойде като удар с чук. Тези хора нямат ли деца, че постъпват толкова чудовищно”, е цитирана да казва майката на невръстната жертва.

Тя даже мислела да отиде до дома на генералния директор на белгийските железници, за да го попита “какво по дяволите е накарало фирмата да постъпи така”.

Новината предизвика вълна от негодувание срещу държавната жп компания, като мнозина настояха тя да пише със съчувствие на близките, вместо да им праща чекове.

В защита на фирмата обаче се оказа, че тя иска финансови обезщетения само от хора, които имат близки и застрахователни полици. Такъв е и случаят с Шарлот и нейната майка. Застрахователите ще платят чека, изпратен от жп превозвача, но според медиите, това е удар по неговия имидж.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете