Кирил Домусчиев: КРИБ е против вдигането на осигуровки

КРИБ е против увеличението на осигуровки, заяви председателят на най-голямата работодателска организация Кирил Домусчиев. Изказването му бе по повод предложението на вицепремиера Ивайло Калфин минималните осигурителни прагове във всички икономически дейности да се увеличават със 7,5 процента за 2016 г. Първоначалният вариант предвиждаше от увеличението да бъде изключен тютюневия бранш, но той отпадна.Това съобщиха от КРИБ.

Предложението за вдигане на осигурителните прагове не е дискутирано с работодателите, заяви Домусчиев. Според него не може да се прави такова предложение без предварително обществено обсъждане. Имаме чувствата, че г-н Калфин е назначен на работа в някой от синдикатите, щом като сам решава да вдига осигурителните прагове, допълни Домусчиев.

Председателят на КРИБ каза още, че работодателите ще исат предложението да бъде обсъдено публично с всички заинтересовани страни. Относно осигуровките в тютюневия бранш Домусчиев уточни, че в производството на цигари минималните заплати са в пъти по-високи от минималната за страната и вдигане на осигуровките там нямало да донесе повече приходи за бюджета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес