Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Издирван кандидат-кмет търсел убежище в Ливан и Русия

Обявен за национално издирване кандидаткмет от Русе ще иска политическо убежище от партия “Хизбула” в Ливан или в Русия. Това заяви Венцислав Ангелов – Чикагото /46 г./ още преди Върховният касационен съд /ВКС/ да потвърди присъдата му. След като висшите магистрати я намалиха от 6 г. на 3,6 г. затвор, той заряза предизборната си кампания и изчезна.

“Венцислав Ангелов не е открит за изпълнение на присъдата и Общинската избирателна комисия ще бъде уведомена, когато бъде задържан”, уточниха от окръжната прокуратура в крайдунавския град. Ако не го намерят в България, ще се издаде европейска заповед за арест чрез Интерпол.

М.г. Чикагото беше осъден от окръжния съд в крайдунавския град за участие в наркотрафик на 5,171 кг кокаин за 1 448 132 лв. от Перу за Европа. Великотърновският апелативен съд /ВТАС/ потвърди присъдата му. Решението на ВКС е окончателно и не може да се обжалва. Осъденият вече е излежал 10 месеца след ареста му от 21 август 2011 г. до 3 юли 2012 г. Той обаче се страхувал, че в затвора ще го ликвидират. Само зад граница можел да продължи делото си и да стигне до Европейския съд за правата на човека.

Учредителят на Народна патриотична партия “Промяна” беше издигнат за кмет от Националната републиканска партия. Регистрацията му в Общинската избирателна комисия /ОИК/ изпревари решението на ВКС и му осигури предизборен имунитет. “В Изборния кодекс липсва нормативна уредба как следва да се постъпи”, обясниха от ОИК. Прокуратурата надзиравала изпълнението на наказанията и трябвала да прецени дали да се конвоира Ангелов до затвора със съдебна охрана.

Чикагото нашумя миналото лято след 24-часов арест за банков терор с разпространен клип в Youtube и призиви към вложителите да теглят парите си. Той се включи активно във февруарските протести преди 3 г. и създаде група “БАСТА” във Фейсбук. После отстъпи името на новосъздадената партия от отцепници в ГЕРБ и учреди своята “Промяна”. Беглецът има 7 деца от няколко брака и 4 предишни присъди, включително условна и 2 глоби.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете