Гешев възложи проверка на схема за държавна помощ при замени на поземлени имоти в горски територии

Просветният министър: Ще организирам дебат за по-ранно сексуално образование

Джейн Фонда реши: Край на пластичните операции На 82 актрисата смята да остарява естествено

Първи случаи на коронавирус в Кувейт и Бахрейн

Шофьорът на автобуса, в който съблякоха 14-годишно момче, дава обяснения  По думите на водача, той не е помолен за помощ, обясни шефът на "Столичен автотранспорт" - Дружба

Тръмп пристигна на двудневно посещение в Индия, ще разгледа Тадж Махал с Мелания

Кога една жена мирише на гора?

Експерт от РИОСВ: Още не са извозени откритите химикали от бившия военен завод „Гаврил Генов“ във Враца

Джамбазки: Направих неправилна преценка, когато ме хванаха да карам пиян

Проф. Олег Асенов: Имаше яростната хакерска атака срещу АПИ вчера

Експерт: Пробите в река Юговска не показват наличие на цианид

Кирил Ананиев: Пробата за коронавирус, на починалия в Банско китаец, е отрицателна

Откриха стотици трупове на делфини по френското крайбрежие

Повече от 60% от американците мислят, че Тръмп ще бъде преизбран за президент

Започва делото за екстрадиция на Джулиан Асандж в САЩ

Издирван кандидат-кмет търсел убежище в Ливан и Русия

Обявен за национално издирване кандидаткмет от Русе ще иска политическо убежище от партия „Хизбула“ в Ливан или в Русия. Това заяви Венцислав Ангелов – Чикагото /46 г./ още преди Върховният касационен съд /ВКС/ да потвърди присъдата му. След като висшите магистрати я намалиха от 6 г. на 3,6 г. затвор, той заряза предизборната си кампания и изчезна.

„Венцислав Ангелов не е открит за изпълнение на присъдата и Общинската избирателна комисия ще бъде уведомена, когато бъде задържан“, уточниха от окръжната прокуратура в крайдунавския град. Ако не го намерят в България, ще се издаде европейска заповед за арест чрез Интерпол.

М.г. Чикагото беше осъден от окръжния съд в крайдунавския град за участие в наркотрафик на 5,171 кг кокаин за 1 448 132 лв. от Перу за Европа. Великотърновският апелативен съд /ВТАС/ потвърди присъдата му. Решението на ВКС е окончателно и не може да се обжалва. Осъденият вече е излежал 10 месеца след ареста му от 21 август 2011 г. до 3 юли 2012 г. Той обаче се страхувал, че в затвора ще го ликвидират. Само зад граница можел да продължи делото си и да стигне до Европейския съд за правата на човека.

Учредителят на Народна патриотична партия „Промяна“ беше издигнат за кмет от Националната републиканска партия. Регистрацията му в Общинската избирателна комисия /ОИК/ изпревари решението на ВКС и му осигури предизборен имунитет. „В Изборния кодекс липсва нормативна уредба как следва да се постъпи“, обясниха от ОИК. Прокуратурата надзиравала изпълнението на наказанията и трябвала да прецени дали да се конвоира Ангелов до затвора със съдебна охрана.

Чикагото нашумя миналото лято след 24-часов арест за банков терор с разпространен клип в Youtube и призиви към вложителите да теглят парите си. Той се включи активно във февруарските протести преди 3 г. и създаде група „БАСТА“ във Фейсбук. После отстъпи името на новосъздадената партия от отцепници в ГЕРБ и учреди своята „Промяна“. Беглецът има 7 деца от няколко брака и 4 предишни присъди, включително условна и 2 глоби.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.