Издирваният кандидат-кмет от Русе възмути Главна прокуратура

Обявеният за национално издирване кандидаткмет на Русе възмути Главна прокуратура /ГП/, която настоя Общинската избирателна комисия /ОИК/ да премахне и изземе агитационните му материали. Неговият транспарант продължава да се вее на метри от централния вход на съдебната палата в крайдунавския град.

"С укриването си от органите на съдебната власт и полицията Ангелов демонстрира незачитане на реда в държавата и препятства изпълнението на наложеното му наказание", уточниха от ГП. В съобщение до медиите се напомня, че "всеки кандидат за кмет следва да спазва законите и да дава своя личен пример за утвърждаване на правовия ред, а не демонстративно да ги нарушава".

От ГП допълват, че предизборната кампания на Венцислав Ангелов, който е осъден на три съдебни инстанции за трансграничен трафик на кокаин, накърнява добрите нрави. Популяризирането му засяга чувството на русенци за достойнство и уважение към органите на властта.

Венцислав Ангелов остава кандидат за кмет и за общински съветник, реши ОИК. Макар че се издирва, той още не е открит от полицията. За транспаранта му пред съдебната палата ОИК ще се допита първо до и.д. кмет на община Русе Димитър Наков дали е поставен на подходящо място. Ако не може да стои пред сградата, предизборният материал се премахне, след като изтече 3-дневният срок за обжалване, т.е. след изборите.

Чикагото беше номиниран за градоначалник от Националната републиканска партия, дни преди Върховният касационен съд да потвърди присъдата му от 3,6 г. за участие в наркотрафик. Още преди да чуе решението, кандидаткметът заяви, че ще иска политическо убежище от Хизбула в Ливан или в Русия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини