Назначиха нов главен секретар на БНБ

Снежанка Деянова е назначена за главен секретар на БНБ, съобщиха от Централната банка на своя сайт . Тя заема тази длъжност на мястото на Петко Кръстев, който напуска БНБ поради своето пенсиониране.

Деянова, досега главен счетоводител на БНБ, е дългогодишен служител на централната банка и е започнала кариерата си в БНБ, като последователно е заемала длъжностите „счетоводител“ и „заместник-главен счетоводител“. Деянова понастоящем е член на постоянната бюджетна комисия на БНБ, на Комитета по оперативни рискове и на Комитета по сигурност на информационните системи.

Тя е постоянен представител в Комитета по счетоводни въпроси и парични доходи към Европейската система на централни банки. Деянова е ръководила проекта по внедряване на основната банкова информационна система на централната банка. Тя е магистър по икономика, завършила е Университета за национално и световно стопанство. Владее английски език.

Считано от същата дата, на длъжността „Главен счетоводител“ е назначена Теменужка Цветкова. Тя притежава дългогодишен опит в БНБ и е работила в дирекция „Главно счетоводство“ последователно като „счетоводител“ и „ръководител екип“. Тя е постоянен представител в работната група по счетоводни въпроси към Комитета по счетоводни въпроси и парични доходи към Европейската система на централни банки и алтернативен представител в Комитета по счетоводни въпроси и парични доходи към Европейската система на централни банки. Г-жа Цветкова е магистър по финанси, завършила е Университета за национално и световно стопанство. Владее английски език.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес