Георги Костов: Комуникацията със Сидеров снощи не беше съвсем възможна

е задържан. Той е столичанин, не е съотносим към средите на преподавателите и студентите в НАТФИЗ. Не е служител на полицията и не е бил такъв, заяви пред bTV главният секретар на МВР Георги Костов.

Той поясни, че цялото ръководство на МВР е било снощи в НАТФИЗ, защото са нямали хора. Всички, които са били свободни, са били там за предотвратяване на допълнителната ескалация на напрежение между гражданите и представителите на Атака, поясни Костов.

Той каза, че не са се чувствали като герои, и че ескалацията на напрежение е дошла след 22.00 часа, когато цялата полиция е била ангажирана с охрана на изборния процес и извозването на бюлетини. Според него мястото и времето явно са били избрани неслучайно.

Не е имало никаква проява на каквато и да е агресия от гражданите, студентите и преподавателите към колегите, които осигуриха обществения ред снощи.

Комуникацията със Сидеров снощи не беше съвсем възможна, заяви главният секретар на МВР.

Той каза, че лидерът на „Атака” е разпитан в определено процесуално качество в Първо районно, но отказа да коментира неговите показания, защото би могъл да нагруби хора, които не го заслужават.

Водим диалог по този въпрос, необходимо е разсъждение и форма на обществен дебат по темата що е то имунитет на народен представител, на кандидат за народен представител и кандидат за общински съветник и докъде следва той да се простира и следва ли да има който и да е български гражданин за извършено умишлено престъпление, каза още Георги Костов.

По линия на МВР следва пълно документиране на случая, включително, и полицаите вероятно ще бъдат проверявани, тъй като Волен Сидеров и обявил, че се опитват да го убият, а това е поръчано от главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов.

Коментари

Задължително поле