Доналд Тръмп: С Хюсеин и Кадафи светът беше 100 % по-добър

Свалянето на иракския диктатор Саддам Хюсеин и убийството на либийския лидер Муамар Кадафи са основната причина за нестабилността в региона, смяна кандидат-президентът на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп, цитиран от германския вестник Das Rheinische Post.

На въпрос от журналисти дали светът щеше да е по-добър, ако двамата бяха все още на власт, Тръмп отговоря категорично: „Сто процента“.

Престъпният режим на Саддам Хюсеин в Багдад беше свален след американската интервенция през 2003 г., а Кадафи беше ликвидиран преди четири години. В Либия преобладава хаос – както и в целия Близък Изток, твърди мултимилионерът от САЩ, който не пропусна да подчертае, че за това положение до голяма степен имат вина настоящият американски президент Барак Обама и бившият държавен секретар Хилари Клинтън.

Ирак се е превърнал „в тренировъчен лагер“ за екстремисти, в „Харвърд на тероризма“. Тръмп смята, че Саддам Хюсеин „беше ужасен човек“, но отбеляза, че ситуацията в страната тогава е била много по-добра, отколкото е сега.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят