„Леванте“ махна треньора, Любо Пенев готов за поста

Любо Пенев е в листата на чакащите за треньорския пост в „Леванте“. Тимът от Валенсия уволни треньора Лукас Алкарас след домакинското 0:4 с „Реал Сосиедад“. Загубилите затънаха на последното място в Примера дивисион след деветия кръг, но е само на 2 точки от спасителната зона.

Пенев беше на стадиона при поражението от баските и логично името му се завъртя за бъдещ треньор на „Леванте“. Българинът сега живее във Валенсия, откъдето е и клубът.

Алкарас стана петият треньор, сменен от президента Кико Каталан за 5 години власт. Специалистът се задържа на поста точно година. „Нямаме готов заместник на Алкарас, нямаме още решение - обяви спортният директор Маноло Салвадор. - В следващите дни ще преговаряме с човек, който да го замени. Съветът на директорите ще се събере и ще вземе решение.“

Луис Суарес заби първи хеттрик за „Барселона“ при обрата за 3:1 с „Ейбар“ на „Камп ноу“. Уругваецът блесна навръх годишнината от дебюта си в синьо и червено - за 1:3 с „Реал“ в Мадрид на 25 октомври 2014-а. „При първия гол на Суарес имаше засада на Сандро“, обяви Андухар Оливер, съдийски експерт на в. „Марка“. Луис заби 3 пъти и при 8:0 с „Кордоба“ през месец май.

Хавиер Масчерано от „Барса“ спомена половия орган на майката на арбитъра Дел Серо Граде и бе изгонен. Аржентинецът е чакан от 2 до 4 мача наказание. „Изразът не бе адресиран към съдии“, изказа се нелепо треньорът Луис Енрике. А според „Кадена копе“ клубът ще опита да намали санкцията с твърдение, че Масче споменал сестрата, а не... майката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят