Бумерангът на депутатската наглост

Безобразията на Волен Сидеров в НАТФИЗ са на път да предизвикат в Народното събрание нещо невероятно – нещо като срам. Затова или за друго, ГЕРБ започва днес консултации с всички парламентарно представени партии за промяна на Конституцията в частта й за имунитета на депутатите. Идеята е той да се преправи от пълен на функционален, т.е. избраниците на народа да не носят наказателна отговорност само за политическите си становища и изказвания.

Между другото, такава пълна защита от наказателно преследване и арест, каквато имат нашите законодатели, няма в нито една друга държава. Имаха я и нашите магистрати до 2007 г., но прекалиха с магариите (един например вадеше пищов в такситата вместо да си плати) и затова депутатите я свалиха – тази на съдиите, а не своята, разбира се. Своята те продължиха да си я употребяват – да пиянстват, да хулиганстват и да издевателстват над правовия ред по най-разнообразни начини.

Свинщините на г-н Сидеров са бумерангът на тяхната наглост. Той ги удря с гнева на техните избиратели, които викаха снощи: "Затвор за Волен и за самозабравилата се политическа класа!“

Колко жалко, че не потребностите на народа и не постулатите на обществения морал, а един Волен става причина за промяна в основния закон на България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари