Кмет от времето на социализма спечели десети мандат

Румен Савов - управлявал вече 34 години монтанското село Дондуково, спечели десети мандат.

Местният управник седнал на кметския стол в родното си село още през 1972 година, веднага след като излязъл от казармата. Бил е кмет по времето на социализма и с малко прекъсване поел кормилото на селото и след идването на демокрацията.

Покрай решаването на местните проблеми Румен станал и електротехник, и водопроводчик, съветник и изповедник на хората в Дондуково. Затова през последното десетилетие, когато издигал кандидатурата си, никой не се изправял срещу него.

Тази есен обаче за властта подала заявка и местна жителка. "Добре стана, участвах в истински избори, иначе се съзтезавах сам със себе си!", споделя Савов. От пуснатите бюлетини 198 били за него, а 29 за съперничката му Таня Георгиева от партия "Обединена България".

Зад Румен Савов застанала БСП - партията, която го издига вече четири десетилетия. "Още не съм положил клетва, но вече се заех с есенното почистване и подготовката на селото за зимата!Животът не се интересува от избори!", заяви Савов. Ако му остане време, ветеранът ще излезе и на лов, защото освен всичко друго е и шеф на местната ловна дружинка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони