Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Кмет от времето на социализма спечели десети мандат

Румен Савов – управлявал вече 34 години монтанското село Дондуково, спечели десети мандат.

Местният управник седнал на кметския стол в родното си село още през 1972 година, веднага след като излязъл от казармата. Бил е кмет по времето на социализма и с малко прекъсване поел кормилото на селото и след идването на демокрацията.

Покрай решаването на местните проблеми Румен станал и електротехник, и водопроводчик, съветник и изповедник на хората в Дондуково. Затова през последното десетилетие, когато издигал кандидатурата си, никой не се изправял срещу него.

Тази есен обаче за властта подала заявка и местна жителка. “Добре стана, участвах в истински избори, иначе се съзтезавах сам със себе си!”, споделя Савов. От пуснатите бюлетини 198 били за него, а 29 за съперничката му Таня Георгиева от партия “Обединена България”.

Зад Румен Савов застанала БСП – партията, която го издига вече четири десетилетия. “Още не съм положил клетва, но вече се заех с есенното почистване и подготовката на селото за зимата!Животът не се интересува от избори!”, заяви Савов. Ако му остане време, ветеранът ще излезе и на лов, защото освен всичко друго е и шеф на местната ловна дружинка.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.