Целта на "Артек 92" ООД е да наложи марката DILIOS като синоним на качество

С над 23 годишен опит и традиция в производството и търговията с домашен текстил фирма   е една от водещите в бранша, чиито продукти са едни от най-търсените и предпочитаните от клиентите. През 2012 г. фирмата създава и патентова своя марка DILIOS под чието име се продават всичките продукти от асортимента ѝ. Идеята за собствена марка идва от желанието за разпознаваем бранд, гарантиращ качествен продукт, изработка, както и материали съответстващи на високи стандарти, екологична чистота и безвредност на компонентите. Желанието, целта и мотивацията на целия екип е името DILIOS да бъде синоним и нарицателно за качество.

Продуктов асортимент: спално бельо, хавлии, халати, завивки, възглавници, одеяла, покривки за маса, детски пижами, протектори за матраци и др.
Фирма Артек 92 ООД реализира мащабна инвестиция в периода 2014г-2015г в закупуване на 9 декара терен в района на летище София и построяването на нова, модерна фабрика за производство на спално бельо. Новопостроената сграда е с разгърната застроена площ от 4 500 м.кв и представлява складови площи, логистика, административна сграда, шивашки цех и фирмен магазин – шоурум. Инвестицията е на стойност 6 000 000 лв. Фирмената база е построена от белгийската фирма Кордеел и е номинирана за участие в националния конкурс „Сграда на годината 2015 “ в категория производствени и логистични сгради.

Фирмата притежава и най-голямата в България собствена колекция десени спално бельо с платени авторски права. Почти постоянно поддържа в наличност над 1 милион метра тъкани от най-различни десени и цветови гами. Партнира си с най-големите и реномирани дизайнерски студия в Европа, чрез които ежегодно подновява колекцията си.

Артек 92 е сертифицирана от германския институт Hohenstein за екологично чиста продукция. Всички тъкани притежават сертификат Oeko-Tex Standart, удостоверяващ екологичната чистота и безвредност. За издаването на този сертификат се анализират не само изделията, но и производствените процеси като се изисква прилагането на технологии, гарантиращи отсъствието на токсични вещества.

Партньори на фирмата в България са всички големи вериги магазини, хипермаркети, мебелни салони, онлайн магазини и над 120 търговци на едро и производители.

На крайни клиенти продажби реализира директно чрез собствения си онлайн магазин www.dilios.bg , а от 25-ти Ноември и чрез фирмения шоурум в София на ул. Неделчо Бончев №29.

Освен на вътрешен пазар фирмата е и експортно ориентирана, като изнася продуктите си основно в страните от ЕС.

Всяка година фирмата взема участие със собствен щанд на най-голямото изложение за домашен текстил – Heimtextil във Франкфурт, Германия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес