Ново изригване на вулкана „Моуриньо“

Жозе Моуриньо отново изпусна нервите си, както се случва често през сезона. Носителят на трофея „Челси“ отпадна с дузпи от турнира за Купата на лигата (4:5, след 1:1 в 120-те минути) при гостуването на „Стоук“.

Специалния записа 8 загуби за сезона до момента, като 5 от тях са в първенството. „Защо продължавате с негативните въпроси? - изстреля Жозе срещу репортер, попитал дали не е разочарован от поведението на защитата при гола на съперника. - Довиждане.“ И напусна флаш интервюто след края...

На пресконференцията Моуриньо обясни, че играчите на „Челси“ са дали всичко от себе си на терена. И вината за загубата е в пресата, която не спира да пише как те не се раздавали за каузата.

„Изглеждате като глупаци - избълва португалецът. - Всички, които пишете такива неща, просто ви направиха смешни. Те се представиха страхотно. Най-смешното е, че пишат бивши футболисти. Явно те са били различни, когато са играли. Били са такива, които не са давали всичко от себе си... Е, моите играчи не са от този вид.“

Но в края на брифинга Жозе изведнъж се промени. Усмихна се и изигра „другата си роля за „Оскар“: „Животът ми е фантастичен. Всичко около мен е фантастично, в клуба, в личния ми живот. Абсурд е да бъда уволнен...“ Но медиите в Англия вече пишат за преговори на „Челси“ с Карло Анчелоти.

Друг гранд - „Арсенал“, също отпадна, и то още по-безславно - 0:3 като гост на „Шефийлд Уензди“ от второто ниво на английския футбол. Мениджърът Арсен Венгер пусна на терена няколко от основните си играчи и много младоци. Още до 20-ата минута с травми излязоха Тио Уолкът и Алекс Окслейд Чембърлейн, които са аут поне за десетина дни.

Венгер бе видимо далеч по-ядосан от техните контузии, отколкото от отпадането.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят