Русия и Египет постигнали пълно разбирателство за разследването на катастрофиралия самолет

Правителствена комисия от Русия с участието на министъра на транспорта Максим Соколов е провела среща с египетски колеги във връзка с обстоятелствата около катастрофата на авиолайнера A321 на компанията „Когалимавиа“ на Синайския полуостров, съобщава ТАСС.

„От руска и египетска страна бе постигнато пълно взаимно разбирателство по въпросите за водене на разследването“, подчертава се в съобщението на министерството.
Според информация от руското министерство на транспорта, руската делегация е пристигнала на мястото на произшествието.

Освен министърът на транспорта Максим Соколов, в състава на руската група са още и министърът на гражданската отбрана и извънредните ситуации Владимир Пучков, ръководителят на „Росавиация“ Александър Нерадко, както и представители на Междуправителствения авиационен комитет (МАК) и други ведомства.

Руските спасители подготвят за транспортиране телата на загиналите в катастрофата на А321, те ще бъдат доставени в Санкт Петербург тази нощ или в понеделник сутринта, съобщава РИА Новости.

Според информация от руското Министерство на извънредните ситуации (МЧС), спасителите вече са започнали работа. Те се намират под ръководството на министъра на извънредните ситуации Владимир Пучков.

По данни на МЧС, в Египет е пристигнала руска група от общо 169 души, като 124 от тях са сътрудници на министерството. Спасители разполагат с 5 единици техника и три въздушни съда.

Роднините на гражданите на Украйна, загинали в катастрофата, ще пристигнат в Санкт Петербург в близките дни, съобщи ТАСС, като се позовава на информация от Генералното консулство на Украйна в града.

Първото семейство ще пристигне в Петербург от Киев още днес, уточняват от консулството. От роднините на загиналите ще бъдат взети ДНК-проби, необходими за разпознаването на телата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия